Windows 10 Açılmama Sorunu

0

Yaklaşık 5 ay önce Windows 10 yükledim.Format atmadan önce bilgisayarı açma tuşuna bastığımda,Windows işaretinden sonra siyah ekranda kalıyordu.Bunu formattan 2-3 gün sonra yeniden yapmaya başladı.

Çözümü nedir ?

ahmetsamil ahmetsamil (268)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Ahmet, buda daha önceki problemlerin gibi ekran kartı kaynaklı olabilir. Ekran kartının kendisi (donanım) veya sürücüsü problemiyle ilgiliyse eğer.. Sana öncede söylemiştim. Mevcut sürücüye problemsiz gibi çok güveniyorsan bile gel benim sözümü dinle ve o sürücüden vazgeç farklı bir sürücü dene (önceki sürümler bile olabilir). Microsoft Update Katoloğu onaylılarını tercih edersen daha iyi olur. Hala düzelme olmazsa (Açılışta siyah ekranda takılma ve oyunlarda PC'nin kapanması problemlerinde) ekran kartının donanımsal bozuk olma ihtimali bir hayli öne çıkacaktır. Dilerim sürücünün değiştirilmesiyle problemlerin çözülür.

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Sürücüden tam olarak kastınız ne.Anlayamadım da :/ ahmetsamil 7 yıl önce
    • Sürücü ingilizcesi driver.. Donanımların çalışması için gerekli yazılımlar.. Denetim Masası>Aygıt Yöneticisinde listesi bulunur. Hatalı sürücülerde sarı ünlem işareti olur. Ama sarı ünlem olmayan her sürücü mutlaka düzgün çalışmaz/çalışmayabilir. Bunu/bunları kontrol et diyorum Aygıt Yöneticisinde. Senin ekran kartının sürücüsü orada "Görüntü bağdaştırıcıları" sekmesi altında Nvidia ismi olarak görülecektir. Bunu kaldır ve belirttiğim siteden belirttiğim gibi yeni/farklı bir sürücü yüklüyerek denemeler yap diyorum. Şimdi anlamıştırsın herhalde Ahmet. temmuz 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol