Windows 10 etkinleştirme ile ilgili

0

Daha önceden orjinal windows 10 kullanıyordum daha sonra format atmak için media creation tool ile flash belleğe bir flash disk oluşturdum. Bu flashla kendi pcmi formatladım ama ama benden etkinleştirme istemedi.  Bunun sebebini merak ettim. 

ghostdead11 ghostdead11 (62)
7 yıl önce sordu

    Toplam 4 Cevap


    0

    Daha önceden kurduğunuz Orjinal sürümünüzü tekrar kurarsanız sizden etkinleştirme istemez.İsterseniz bilgisayarınızın harddiskini silin veya değiştirin yine de sizden etkinleştirme istemeyecektir.

    Bunun sebebi yeni nesil Windows 8 ve Windows 10 ile gelen UEFI BIOS özelliği ile Windows Anahtarı(key) BIOS tan okunur.Bu sebeple sizin anahtar girmenize gerek kalmaz.

    Bu durumda sizden key istemesi durumu anakartı değiştirmeniz veya UEFI BIOS olmayan bir sistem kurmanız durumunda gerçekleşecektir.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Mevcut Windows 10 kullandığınız bilgisayarı formatladıktan sonra tekrar Windows 10 kurarsanız etkinleştirme otomatik yapılır.

      Windows 10 bilgisayarınız ile bilgileri kullanarak daha önce ayni bilgisayara Windows 10 kurduğunuzu ve Windows 10'u aktif ettiğinizi biliyor. Bu sebepten tekrardan aktivasyon istemiyor.

      hakan hakan (15394)
      7 yıl önce cevaplandı

        0

        Ben farklı bir bakış ile cevap vereyim. Aslında senin herhangi bir yükleme dosyası ve medyasına ihtiyacın yoktu. Mevcut (problemli) sistemde kurtarma seçenekleri yolundan işletim sistemi sıfırlanabilir, yeni yüklenmiş hale getirilebilirdi. Haliyle bu sıfırlama yolu ile yine etkinleştirme ihtiyacın olmazdı.

        Eğer problemli sistem açılabiliyor ve kurtarma seçeneklerine ulaşılabiliyorsa bu yol tercih edilmelidir.

        temmuz temmuz (12505)
        7 yıl önce cevaplandı

          0

          Ben zaten sıfırlamayı denedim. Fakat hata verdiği için bu yola başvurdum. Etkinleştirme olmadığı için merak etmiştim sadece. Ve neden sıfırlamak daha iyi? 

          ghostdead11 ghostdead11 (62)
          7 yıl önce cevaplandı

          • Nedenmi? Daha hızlı ve daha az uğraştırıcı.. :) temmuz 7 yıl önce
          • Hız, yeni sistemin yüklenmesi ve hazır hale getirilmesindeki çabukluk anlamında. temmuz 7 yıl önce
          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol