Windows 10 Salı güncellemeleri (10-01-2017) sonrası disk temizleyerek sabit disk bölümünde 4 cigabayt yer boşaltılabileceği doğrumu?

0

Bugün (10-01-2017) Windows işletim sisteminde peryodik aylık güncellemelerden biri daha gerçekleşti; Sürüm 1607 (İS Derlemesi 14393.693) oldu.

Bu güncellemeler işletim sisteminin güvenliği, stablitesi ve yeni özellikler elde etmesi bakımlarından gerekli ve hatta bir bakıma zorunlu. Fakat her güncelleme sınırlı sabit disklerimizde kapasite azalmasına yol açıyor. 

Bu olumsuzluğu nasıl azaltırız ve asgari seviyelere düşürebiliriz? Sabit diskimizin windows yüklü bölümünde (C:) güncelleme sonrası disk temizlemesi yaparak ne ölçüde yer kazanabiliriz ve bu temizlği yaparken nasıl bir seçim yapmalıyız?

temmuz temmuz (12505)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

     

    Disk Temizleme'yi kullanarak sabit diskteki gereksiz dosyaları nasıl silebilirim? (tıkla)

     

    1- Basit temizlik ve sonuç:

     

     

     

    2- Devamında "Sistem dosyalarını temizle" düğmesi kullanılarak yapılan temizlik ve fark:

     

     

    FAKAT BURADA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN ŞEY, GERÇEK DOĞRU DEĞER 4 (3.99) TERABAYT DEĞİL, 4 (3.99) CIGABAYT'TIR. TERABAYT SONUCUNUN VERİLMESİ SADECE İŞLETİM SİSTEMİ HATASI OLMAKTADIR.

     

    Not: Eski ve artık ihtiyaç olmaktan çıkan güncelleme dosyalarının temizlenmesi ve kaldırılmasıyla bu sonuç ortaya çıkıyor.

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol