Windows 7 Kullanıcı adı değiştirme

0

Nasıl değiştirebilirim i harfi olduğu için oyunlarda save sorunu yaşıyorum

Alttaki klasörün ismini değiştirmem lazım :(

aykutsly aykutsly (3)
8 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Yeniden isimlendiremezsin ama yeni isimle kullanıcı hesabı oluşturabilirsin. Yeni isim ya BISMILLAH yada Bismillah şeklinde olsun. İsim değişikliğinde problem olacağından (mümkün olamadığından) mevcut kullanıcıyı (BİSMİLLAH olanı) kaldır/sil. Belirttiğim isimlerden biri ile yeni kullanıcı hesabı oluştur (Elbette başka isimlerde olabilir. Türkçe karakter kullanmama kaydıyla..).

    Kullanıcı hesapları Denetim Masasından açılır ve/veya kaldırılır. Fakat şöyle bir ayrıntıda mevcuttur. Mevcut hesabı kaldırıpta yeni hesap açarsan PC'de mevcut eski ayarlarını kullanamaz hale gelirsin (BİSMİLLAH'tan Bismillah'a geçmekle eski ayarlar kullanılabilir diye düşünüyorum ama emin değilim. Denenmeli derim). Hatta eski kullanıcı ismi yönetici hesabıyla yüklediğin programlarda çalışmaz hale gelebilir. Bunun için eski hesabı silmeyip (bu kullanıcı hesabını koruyup) ek olarak sadece bahsettiğin oyun için yeni bir kullanıcı hesabı daha açarsın ve oyun oynarken bu yeni hesaba geçersin. Sonra tekrar eski hesabına dönebilirsin. Bu şekilde problemine çözüm oluşturabilir ve PC'yi bu şekilde kullanmayı sürdürürsün.

    temmuz temmuz (12505)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      Online oyunların server'ları genellikle ingilizce dilinde Linux işletim sistemleri olduğundan (İ) harfi ile save sorunu verecektir.Gelin siz onu klavye'den Windowstuşu + R yapın çalıştıra control userpasswords2 Enterlayın BİSMİLLAH yerine Bismillah olarak yeni isimle kullanıcı oluşturup menü üzerinden 'Yönetici' hakları (Administrator) seçeneğini seçin uygula tamam diyerek sisteminizi işlemlerin geçerli olması için yeniden başlatın yada tamamen silip yeni kullanıcı ismini tanımlayarakda işlem yapabilirsiniz ancak verileriniz ve eski ayarlarınız var ise,işlemlerden önce backup yapmanızda fayda var kolay gelsin saygılarımla.

      Hazırladığım Örnek Resmide incelebilirsiniz.

      [Tam boy görmek için resme birkez tıklayınız]

      Windows kullanıcı isim değişikliği kısayoldan,en kestirmeden,pratik olarak sistem ismi değiştirmek

      forjest forjest (101)
      8 yıl önce cevaplandı

      • Bu yol ile değişiklik yapılabildiğini ben doğrusu bilmiyordum. Ama bu isim değiştirme ile mevcut kullanıcı ayar ve yetkileri kullanılamayabilir (BISMILLAH - Bismillah değişikliği etkilememesi gerekir. Zira burada isim değişmiyor. Değişen sadece yazım şekli. Yinede belli olmaz elbette) . Bu sebeplede seninde belirttiğin şekilde önce bir backup almak iyi olur. temmuz 8 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol