Windows 7 Live CD ile Dosyaları kurtarma, nasıl yapılır ?

0

Windows 7 Live CD ile Dosyaları kurtarma, nasıl yapılır ?

Bilgisayarım açılmıyor, açılmayan bilgisayardaki dosyalarımı kurtarabilir miyim?

Bilgisayara format atmadan dosyaları kurtarmak mümkün mü?

ismailsarp ismailsarp (6010)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Live CD nedir?

    Live CD Türkçe olarak canlı cd anlamına da gelir.Live CD bilgisayarınıza herhangi bir kurulum yapmadan sadece CD,DVD veya USB ile başlatılabilen küçük bir işletim sistemi olarak düşünülebilir.Bilgisayarınızda harddisk olmasa dahi Live CD ile başlangıç yapılabilir.

    Windows 7 Live CD ile Dosyaları kurtarma, nasıl yapılır ? Bilgisayarım açılmıyor, açılmayan bilgisayardaki dosyalarımı kurtarabilir miyim?

    Evet bilgisayarınız açılmasa dahi Live CD ile canlı işletim sistemini başlatabilir ve bilgisayarınız içerisindeki tüm harddisklere ulaşarak istediğiniz veriyi yedekleyebilirsiniz.Live CD tıpkı kurulan işletim sistemine benzer.Tabiki çoğu özellik kısıtlanmıştır.Genel olarak kullanılan resim ve video açabilme, internete girebilme(bazı sürümlerde, bu sürümde test etmedim), bilgisayarınızı yönetme ve harddisk yönetiminden bölme,silme,biçimlendirme gibi işlemleri yapabilme gibi temel özellikleri yapabilirsiniz.

     

    Bilgisayarınızdaki dosyaları kurtarmak için, bilgisayarınıza harici bir disk takabilir ve bilgisayarınızdaki verileri harici diske taşıyabilirsiniz.Bu şekilde kurulum yapılacak sürücüyü boşaltacak ve içerisine temiz işletim sistemi kurabilecektsiniz.

    Windows 7 Live CD nereden indirebilirim?

    Buradan Windows 7 Live CD indirilebilir.

     

    Windows 7 Live CD yi CD/DVD ye nasıl yazdırırırım ?

    Live CD nin bootable özelliği vardır.Dolayısıyla bilgisayarın başlangıcında CD/DVD üzerinden önyükleme yapılabilir.

    CD/DVD ye yazdırmak için indirdiğiniz Windows7_Live_CD.iso dosyasına sağ tuş tıklayarak disk görüntüsünü yaz dediğinizde, CD/DVD ye başarılı şekilde yazdırmaış olursunuz.

    Windows 7 Live CD USB'ye nasıl yazdırılır?

    USB yi bilgisayar başlangıcında çalıştırabilmek (bootable) yapabilmek için özellik kazandırmalısınız.Bunu bazı küçük programlarla yapabilir veya programsız bir şekilde diskpart komutuyla yapabilirsiniz.

    Programla yapmak isterseniz, Sardu isimli programı önerebilirim.

    Programsız yapabilmek için diskpart metodunu kullanabilirsiniz.Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.Bu konuda Windows 7 kurulum USB si hazırlanmıştı.Siz kurulum yerine Live CD dosyaları kullanırsanız aynı şekilde bootable USB oluşturmuş olursunuz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol