Windows 7 : tam format nasıl atılır?

0

Selamun Aleyküm bende windows 7 cd si mevcut fakat ben format atınca D deki  hiçbirşey silinmiyor ben bilgisayardaki herşeyin silinmesini istiyorum format atarken nasıl atmalıyım cd den nereleri seçmeliyim?

 

hayaxi hayaxi (18)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Yapman gerekenler ilk olarak bios ayarlarına girip 1. boot device yani bilgisayarın ilk açılacağı belleği cd olarak seçip kaydet sonrasında bilgisayarı cd takılı iken yeniden başlat açılırken cd den format seçenekleri gelicek devamında 15dk civarı falan beklemen gerekli bekledik ten sonra küçük ayarlar falan sorabilir sonra sana windowsu hangi diske kurmak istediğini sorucak ordaki diskleri biçimlendirip sil sonra yeni disk oluşturup istediğin belleği verebilirsin tabi bu harddiskinin boyutuna göre mb tipinde gireceksin örnek;senin hdd 500 gb ise c diski 256000mb,d diski 254976mb yap sonra kaydet ve windowsu kurmak istediğin diski seçip devam et sonrasında ise arkana yaslan ve bekle ;)

    umuttt umuttt (207)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Cevabınız için teşekkür ederim. hayaxi 7 yıl önce

    0

    Ondan kolay ne var?! Format öncesi veya formattan sonra D: bölümünü windovws üzerinden biçimlendirirsin, istediğin gerçekleşmiş olur. Gerçi D: bölümü biçimlendirmesini format atılırkende yapabilirsin ama buna gerek yok. Sonuç aynıdır.

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

    • Bilmeyen için zor birşey. hayaxi 7 yıl önce
    • Zaten kimse annesinin karnında öğrenmiyor :) temmuz 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol