Windows 8.1 Görsel BCD Ekranı Kayboldu !

0

Merhaba arkadaşlar bu bildiğiniz üzere windows 8.1 ile gelen görsel bi boot ekranı vardı yani BCD bilmiyorum ikisi farklı şeylerde olabilir şu resimde görüldüğü gibi http://www3.pcmag.com/media/images/402860-choose-os.jpg?thumb=y benim bilgisayarımda ubuntu ve windows 8 yüklü ben windowsun boot ekranını kullanıyordum herşey o ekrandaki gibiydi easy bcd ile ayarlamıştım en başta fakat sonradan nolduysa normal vista ekranındaki yani eski boot ekranına döndü resimdeki gibi http://www.sevenforums.com/attachments/tutorials/9098d1379263850t-dual-boot-installation-windows-7-xp-example.jpg bunu eski yani görsel boot ekranı tekrardan nasıl yaparız ?

feritarslan feritarslan (303)
9 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    hayır zaten DVD yi takıp cmd ekranından Bootrec/RebuildBCD diyerek yeniden yapılandırmıştım işe yaramadı. dosyalarını değiştirmem lazım ama nereden bulucam o dosyaları bilmiyorum çünki windows 8.1 sürümlerinde O boot ekranını güncellemeler ile beraber veriyor yani ilk kurulumda gelmiyor.

    Çözüm ;

    1. EasyBCD Programını Yüklüyoruz.
    2. Yükleme Bittikten sonra çalıştırıyoruz programı.
    3. Açıldıktan sonra 2'nci sırada Edit Boot Menu ye tıklıyoruz.
    4. En Altta Boot Süresi var Üstündede Skip Boot Menu diye bi seçenek var. biz "Skip Boot Menu" Seçeneğini seçerek,Save Settin Diyoruz ve kapatıyoruz.
    5. Bilgisayarı yeniden başlatıyoruz ve Hayırlı olsun.
    feritarslan feritarslan (303)
    9 yıl önce cevaplandı

    • Güncelleştirme gerektirmeden doğrudan Windows 8.1 kurulum DVD'leride var. temmuz 9 yıl önce
    • onlar nekadar sağlıklı acaba ? =) feritarslan 9 yıl önce
    • MSDN Dağıtımları var ve bulunabilir ama sen zaten sistemi yenibaştan kurmayacak, sadece boot düzenini restore edeceksin. Bunun için çok vehimli olmamak lazım. temmuz 9 yıl önce

    0

    Windows 8 kurulum DVD'si ile boot'u yeniden yüklersen, eski haline döner. Bunu yapmak içinde kurulum DVD'si ile başlatmada ön yükleme sonrası "onarım" kısmından boot dosyaları yeniden yüklenebilir. 

    temmuz temmuz (12505)
    9 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol