Windows 8 az ses çıkması sorunu nasıl çözülür, Bilgisayarımdan çok az ses çıkıyor nasıl çözerim?

0

başlıkta belirttiğim gibi az ses çıkıyor geliştirmeler sekmeside yok onun yerine enhancements var ve aşağıdaki işaretlediğim şık işaretli olmuyor ses az çıkıyor masaüstündeki yuvarlak halka içine aldığım program vıa nın kısayolu yardımcı olursanız sevinirim sesi programsız nasıl yükselte bilirim çok az çıkıyor ses

efsaneemrahylz efsaneemrahylz (247)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Bilgisayarınızdaki sesin az çıkması sorunu işletim sisteminizden ve kullandığınız programlar üzerinden değil, sisteminizdeki ses aygıtının yüzünden kaynaklanıyor olabilir.Kullandığınız ses aygıtı sesi güçlü veremiyorsa sesin aç çıkması gibi bir sorun yaşıyor olabilirsiniz.

    Programsal olarak yapılabilecek geliştirmeler;

    • Bildirim çubuğununun sağ tarafındaki ses aygıtı üzerine tıklayarak ses seviyenizi en yükseğe çıkartın.
    • Kullandığnız ses sürücü programını açarak varsa ses seviyenizi yükseltin veya sağ ve sol hoparlör gibi ayarları her ikisine de aynı olacak şekilde ayarlayın.

    Genelde eski bilgisayarlarda sesin az çıkması gibi problemler daha sık meydana gelebiliyor.Eski aygıtların ses çıkışları az olduğundan ses seviyesi az çıkabiliyor.

    Ayrıca ses seviyenizi yükseltmek için harici bir hoparlör kullanabilirsiniz.Harici hoparlörler ayarlanabilir ses seviysesi ile size daha güçlü ses verebilirler.

     

    Ses aygıtınızın ses çıkışını yazılımsal olarak yükseltmek isterseniz bu yükseltme işlemi sonucunda aldığınız ses kaliteli olmayacaktır.Siz zaten mevcut gücünü veren bir aygıttan daha fazla ses almak isterseniz bu ses kaliteli olmayacaktır.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

    • Son seste zaten hocam efsaneemrahylz 8 yıl önce
    • son seste ise sesi arttırabilmek için yapabileceğiniz pek birşey yok gibi.Bazı video oynatıcılar sesi %200 oranına kadar arttırabiliyorlar.Ancak seste biraz bozulmalar oluyor.Oynatıcının adı VLC player idi. ismailsarp 8 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol