Windows sabit disk sorunu algıladı nasıl çözülür? Harddisk sorunları nasıl çözülür?, Doa Raporu nedir?

0

Merhaba arkadaşlar,

Asus X550JK XO012D model notebook u şubat ayında aldım. Dün "windows sabit disk sorunu algıladı" hatası verdi. DOA raporu ile N serisinden bir ürün almak istiyorum. Bu ürün için DOA raporu verilir mi? Üründe herhangi bir darbe vs. olmadı.Bir de bu hata ne anlama geliyor. Bu konuda da bilgi verebilir misiniz? DOA raporu işlem süreci hakkında da bilgi verebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

emre06 emre06 (5)
8 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Merhaba

    DOA Raporu hakkında internette biraz araştırma yapma gereği duydum.Açıkçası bu işlem hakkında pek bilgim yoktu.

    DOA Raporu ürünü aldıktan sonra 1 ay içinde herhangi bir sorun çıktığında ürününüze verilen bir rapordur.Siz bu rapor ile ürününüzün yenisi ile değiştirilmesini talep edebilir veya para iadesi alabilirsiniz.Ancak sizin durumunuzda 1 ay süresi geçeli çok olmuş bu yüzden malesef DOA Raporunu alamayacaksınız.

    Yaşadığınız soruna gelince, "Windows sabit disk sorunu algıladı" sorunu harddisk üzerinde meydana gelen bir fiziksel hasar sebebiyle ortaya çıkar.Bu sorun genelde bilgisayar üzerinde meydana gelen fiziksel darbelerden veya ani elektrik kesilmelerinden, bilgisayarın düzgün kapatılmaması gibi problemlerden meydana gelebilir.Bu tür bir sorun yaşıyorsanız harddiskinizin her an bozulma ihtimali var.Harddisk üzerinde önemli dosyalarınızı başka bir harddiske veya harici bir medyaya mutlaka yedeklemelisiniz.Aksi halde fiziksel bir sorun yaşandığı için dosya kurtarma programlarını kullansanız dahi verilerinizi geri almak mümkün olmayacaktır.

    Sizin yapmanız gereken bilgisayarınızın garanti süreci devam ettiğinden bilgisayarınızı garantiye vermek olacaktır.Asus garanti kapsamında genelde sorun çıkartan bir firma değil.Asus yetkili servislerine giderek bilgisayarınızı garanti kapsamında tamir ettirebilirsiniz.Sizden yaşadığınız sorun hakkında bilgi almak isteyeceklerdir.Yaşadığınız sorunu söylerseniz bilgisayarınızda harddisk değişimi yapılarak ürününüzü size teslim edeceklerdir.

     

     

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      Bir de HDTUNE programı ile baktım (C5) Current Pending Sector yazıyor. Current ve Worst değerleri 100  Value değeri de 8  ve 8 in yanında ünlem işareti var  o satırda sarı renkli.(C7) Interface CRC Error Count  bu satır da mavi renkli Currnet ve Worst değerleri 200 Value değeri 4  ve 4 ün yanında ünlem işareti var. Kırmızı satır yok.

      emre06 emre06 (5)
      8 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol