Winget Com Server Nedir? (WindowsPackageManagerServer.exe) aşırı CPU neden kullanır?

0

Bu sabah bilgisayarımı açtım ve aşırı fan sesinden rahatsız oldum. Görev yöneticisini açtığımda Winget Com Server  yani WindowsPackageManagerServer.exe uygulamasının aşırı CPU kullandığını fark ettim. WindowsPackageManagerServer.exe uygulamasını sonlandırınca CPU normale döndü. WindowsPackageManagerServer.exe nedir? Winget Com Server Nedir?

Anonim Anonim (156)
6 ay önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    WinGet COM Server Windows işletim sistemine ait bir bileşendir. WinGet COM Server virüs ya da zararlı bir yazılım değildir. WinGet COM Server zaman zaman yazılım güncelleme, Windows güncelleştirmesi yükleme gibi işlemler sırasında normalden daha fazla işlemci ve ram kullanabilir. 

    WinGet COM Server, Windows Package Manager yani Windows Paket yöneticisi (Winget) tarafından kullanılan bir işlemdir.  Winget, WinGet COM Server uygulamasını diğer uygulamalar ile iletişim amaçlı kullanır.

    Winget, Windows işletim sisteminde komut satırı üzerinden yükleme, güncelleme, indirme işlemleri yapılabilmesine olanak sağlayan bir komut satırı aracıdır.

     WindowsPackageManagerServer.exe çalışan dosya, Winget Com Server görünen addır.

    Bir 10-15 dakika beklemenizi öneririm. Sorun devam ederse bilgisayarı yeniden başlatmak sorunu çözmeye yardımcı olacaktır. Güncelleme, yükleme bittikten sonra sorun genelde kendiliğinden düzelir. Fakat bazen  WindowsPackageManagerServer.exe döngüye girer ve sonlanmaz. Bu durumda aşırı CPU kullanımı devam eder. Bu durumda bilgisayarı yeniden başlatmak sorunu çözer.

    Bilgisayar yeniden başladığında bellekteki tüm aktif çalışan uygulamalar sonlandırılmış olur. Dolayısı ile WindowsPackageManagerServer.exe dosyası da artık bellekten atılır.

     

    murat murat (12492)
    6 ay önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol