WinSxS nedir?

0

Windows altında WinSxS diye bir klasör var. Bilgisayarımda yer açmaya çalışıyorum. WinSxS klasörü neredeyse 15GB yer tutuyor. WinSxS nedir?  WinSxS silsem sorun olur mu?

alivecan alivecan (339)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    WinSxS, Windows işletim sisteminde çalışan ve gerekli olan sistem bileşenlerinin, DLL dosyalarının kopyalarını içeren yani gereksiz olmayan bir klasör. Bazen bilgisayarda bir sistem uygulaması, eski sürümüne geri yüklenmesi gerektiğinde WinSxS klasöründe depolanan kopyalarından faydalanıyor. Biz fark etmeyebiliyoruz ama uyumluluk sorunlarını aşabilmek için Windows anladığım kadarıyla bu yönteme başvuruyor.

    Açıkçası tam bilgim yoktu Microsoft'un destek forumlarından araştırdım. WinSxS klasörünün tamamı veya içindeki dosyaların elle silinmesi kesinlikle tavsiye edilmiyor.

    WinSxS nasıl silinir?

    WinSxS klasörünü en güvenli şekilde Disk Temizleme aracıyla silmen daha doğru olur. Araştırdığıma göre tavsiye edilen işlem bu yönde.

    Disk Temizleme ile WinSxS klasörünü temizleyebilirsin. Disk Temizleme hakkında detaylı bilgiyi bu linke tıklayarak öğrenebilirsin: Disk Temizleme'yi kullanarak sabit diskteki gereksiz dosyaları nasıl silebilirim?

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      WinSxS bir işletim sistemi klasörüdür. WinSxS üzerinde el ile işlem yapmak doğru değildir. Bu sorunlara yol açabilir.  WinSxS klasörü Windows Bileşen Deposu olarak adlandırılır. Bir program kurdun diyelim. Bu programın kurulumu ile ilgili bir kopya bu klasöre atılır. Programda sorun varsa ve onarmak istersen buradaki WinSxS klasörünün içindeki bileşen çağrılır ve onun üzerinden onarım yapılır. Özellikle Windows işletim sisteminin özellikleri arttıkça bu klasörün boyutu fazlasıyla artar. Güncelleme yükledikte, bir Windows uygulaması yükledikçe bu klasör giderek daha fazla yer kaplar.

      NTFS işletim sistemi ile entegra çalıştığından WinSxS klaörünü başka bir sürücüye de taşıyamazsın. Sistem sürücüsü hangi sürücüyse WinSxS klasörü de o sürücü de olmak zorunda.  Disk temizleme aracı ile buradaki bazı dosyalardan kurtulmak mümkündür. 

      hakan hakan (15424)
      5 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol