wonderlandads virüsü nasıl temizlenir?

0

Benim wonderlandads yeni sekme sorunum var. Reklam tarzı sekme açıyor. Her tarayıcıda var denemediğim anti virüs yazılımı kalmadı. Hangi site olursa olsun boş bir yer ya da linke tıkladığımda direk wonderlandads & adexlivechanger sekmesi açılıyor reklam olarak. Format demeyin formatta attım 3 kere yine aynı sorun devam etmekte. Wonderlandads virüsü nasıl temizlenir?

virtue virtue (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Wonderlandads.com yönlendirme sitesi bir virüs değil. Adsl modemdeki güvenlik açığını kullanarak bilgisayar, telefon,tabletin yönlendirildiği bir site.

    Eğer bilgisayarınızda Wonderlandads.com sitesine yönlendiriliyorsanız, eğer wi-fi varsa, bu kalbosuz ağı kullanan tüm telefon ve tabletler de benzer bir sorunla karşılaşır.

    Format bu gibi saldırılar için çözüm değildir.

    Adsl modeminizin markası ve modeli nedir?

    Wonderlandads yönlendirmesi Adsl modem tarafından yapılıyordur. Bu bazı eski model adsl modemlerdeki güvenlik açığından kaynaklanıyor.

    Şu likten tam bilgi alabilirsiniz: Misfortune Cookie güvenlik açığı nedir?

    Wonderlandads.com gibi yönlendirme siteleri adsl modemdeki güvenlik açığını kullanan scriptler üzerinden çalışır.

    Wonderlandads.com gibi sitelerden kurtulmak için antivirüs ve anti malware programlar işe yaramaz. Sizin adsl modemi değiştirmeniz en doğru yöntem olacaktır. Bu sorun daha önce bahsettiğim gibi artık firmware güncellemesi çıkarılmayan eski tip adsl modemlerde ortaya çıkıyor.

    hakan hakan (15409)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      Bu wonderlandads.com benide çok uğraştırdı. defalarca format attım yine sıkıntı. 2 ay sonra çözümü buldum. Arkadaşında dediği gibi bu virüs değil eski TP modemimdeki güvenlik açığından kaynaklanıyor.

      ÇÖZÜM: basit.  Denetim masasından Ağ ve paylaşım merkezine girin. orada bağdaştırıcı ayarlarına girin kullandığınız bağdaştırıcıya wifi ise wifi kartına yok kablo ise ethernete sağ tıklayıp internet protokol sürüm 4 den DNS ayarlarını değiştirin. Ben google dns yaptım. düzeldi. Google dns  8.8.8.8  alt satır 8.8.8.4

       

       

      bdisli bdisli (1)
      8 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol