Yanıltıcı bir siteye girmek üzeresiniz

0

Google Chrome ile bir siteye girmek istediğimde şu uyarıyı alıyorum:
Yanıltıcı bir siteye girmek üzeresiniz

tags1.eclkspsa.com sitesindeki saldırganlar, yazılım yükleme veya kişisel bilgilerinizi (örneğin, şifreler, telefon numaraları veya kredi kartları) ortaya çıkarma gibi tehlikeli şeyler yapmak için sizi kandırabilir.
  Olası güvenlik olaylarının ayrıntılarını Google'a otomatik olarak bildirin. Gizlilik politikası
Güvenliğe geri dön AYRINTILARI GİZLE
Google Güvenli Tarama yakın bir zamanda tags1.eclkspsa.com sitesinde kimlik avı yapıldığını tespit etti. Kimlik avı siteleri, sizi aldatmak için başka web siteleri gibi görünür.

Bir tespit sorununu bildirebilir veya güvenliğiniz açısından riskleri anlıyorsanız güvenli olmayan bu siteyi ziyaret edebilirsiniz.

Yanıltıcı bir siteye girmek üzeresiniz uyarısı nedir?

murat murat (12492)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Google Chrome Yanıltıcı bir siteye girmek üzeresiniz uyarısı sizi zararlı içerikten korumak için Google Chrome'un karşınıza getirdiği bir uyarıdır.

    Kimlik avı denilen siber saldırı yöntemi, kredi kartı, parola, email adresi gibi verilerinizi çalmayı hedefleyen saldırı yöntemleridir. Kimlik avı için tasarlanmış sitelerde site koduna gömülü zararlı javascript kodları ile bilgisayarınıza truva atı gibi zararlı yazılımlar bulaştırılabilir.

    Bir siteye girerken  Yanıltıcı bir siteye girmek üzeresiniz uyarısı alıyorsanız site saldırıya uğramış olabilir. Bu sebepten bu site üzerinde işlem yapmayın.

    Site sahibinin bu durumdan haberi olmayabilir. Eğer bu uyarıyı aldığınız site daha önce kullandığınız bir site ise o zaman site sahibini durumdan haberdar edip sorunu çözmesini isteyebilirsiniz.

    Güvenlik açığı bulunan sunucu ve yazılımlar zaman zaman saldırganların hedefi olur ve güvenilir denilen sitelerin içine de zararlı kodlar yerleştirilebilir.

    murat murat (12492)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol