YouTube Kısıtlı Mod nedir? Ne işe Yarar? Nasıl Kapatılır?

0

YouTube kısıtlı mod nedir?

YouTube kısıtlı mod ne işe yarar?

YouTube kısıtlı mod nasıl kapatılır?

YouTube sakıncalı içerikleri engelleme servisi olan YouTube kısıtlı mod nasıl kapatılır?

YouTube de bir video izlemek isterken "Bu video, Kısıtlı Mod etkinken kullanılamaz.Bu videoyu görüntülemek için Kısıtlı Mod u devre dışı bırakmanız gerekmektedir" sorununu nasıl çözerim?

ismailsarp ismailsarp (6010)
8 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    YouTube Kısıtlı Mod nedir?

    YouTube kısıtlı mod tıpkı bir filtreleme programı gibi zararlı ve sakıncalı içeriklerin engellemesini sağlayan bir özelliktir.YouTube kısıtlı modu açmak için YouTube üzerinde oturumunuzu açmanız gerekiyor.YouTube üzerinde hesabını açtığınızda ayarlar bölümünden kısıtlı mod özelliğini açabilirsiniz.Bu özellik açık iken O hesabınızın girmiş olduğu tarayıcıda YouTube de zararlı, sakıncalı videolar ve yorumlar engellenir.

    YouTube Kısıtlı Mod ne işe yarar?

    YouTube kısıtlı mod özelliğini çozuklarınıza veya zararlı, sakıncalı içerik görmesini istemediğini insanlar için bir filtreleme aracı olarak kullanabilirsiniz.

     

    Not: YouTube kısıtlı mod sadece o özelliğin açık olduğu oturumlarda geçerlidir.Dolayısıyla başka bir tarayıcı da oturum açılmamış YouTube üzerinden kısıtlama yaşamazsınız.

     

    YouTube kısıtlı mod nasıl kapatılır?

    YouTube kısıtlı mod özelliği videoların ve yorumların engellemesi yüzünden canınızı sıkmış olabilir.Aşağıdaki adımlar ile YouTube kısıtlı mod özelliğini kapatabilirsiniz.

    1. YouTube üzerinden oturumunuzu açın.
    2. Ardından sağ taraftaki profil resminize tıklayın ve açılan küçük pencereden Çark Dişlisi şeklindeki YouTube Ayarları bölümüne girin.
    3. Ardından sayfanın altına gelin Kısıtlı Mod yazısını bulun.Kısıtlı Mod butonuna tıkladıktan sonra modu açıp kapamayı sağlayan seçenekler göreceksiniz.Kapalı seçeneğini seçtikten sonra Kaydet butonuna basın.

     

    Tüm bu işlemlerin ardından YouTube de bir video izlemek isterken "Bu video, Kısıtlı Mod etkinken kullanılamaz.Bu videoyu görüntülemek için Kısıtlı Mod u devre dışı bırakmanız gerekmektedir" hatasını artık almayacaksınız.

    Düzenleme: 21 Kasım 2015

    Yukarıdaki işlemleri "Kısıtlı Mod, ağ yöneticiniz tarafından etkinleştirildi.​" sorunu nedeniyle yapamayan kullanıcılan hayli fazla durumda.Eğer böyle bir hata ile karşılaşıyorsanız aşağıdaki iki durumdan birinde bir problem yaşıyorsunuz demektir.

    1. DNS adresinizi default ayarına getirin veya Google DNS olarak değiştirin ve tekrar deneyin.
    2. VPN yazılımınız varsa VPN ile tekrar deneyin

    Yukarıdaki her iki seçenekte de önbellek temizleme işlemini yapmanız gerekebilir.Önbellek temizleme yaptıktan sonra tekrar hesabınıza giriş yapmak zorunda kalacaksınız.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      merhaba,

      kısıtlı mod'u tıkladığımda açık kapalı butonları çıkmıyor.

      Kısıtlı Mod

      • Kısıtlı Mod, kullanıcılar tarafından ve diğer göstergeler yoluyla işaretlenmiş uygunsuz içerik barındırabilen videoları gizler. Hiçbir filtre eksiksiz değildir, ancak güvenlik modu birçok uygunsuz içeriği önlemenizde size yardımcı olur.

      Kısıtlı Mod, ağ yöneticiniz tarafından etkinleştirildi.

      şeklinde bir yazı çıkıyor ne yapmam gerek?

      ecekkaya ecekkaya (1)
      8 yıl önce cevaplandı

      • Haklısınız böyle sorun yaşanıyor.Çözüm olarak yapılabilecekler şu şekilde; 1) DNS adresinizi değiştirerek deneyin 2)VPN kullanarak deneyin. Bu şekilde bir sorunun yaşanmaması gerekiyor.Ancak sorunun nedeni Ttnet veya internet sağlayıcıları kaynaklı olabilir. ismailsarp 8 yıl önce

      0

      Youtube Kısıtlı Modu kaldırmak için İnternet Sağlayıcınızın (firmanızın) Sitesine girip profil veya ayarlar kısmından

      Güvenli İnternet Profilleri > Güvenli İnternet İstemiyorum seçeneğini seçip kaydet diyeceksiniz..bu şekilde çözülüyor.

      raveneus raveneus (1)
      1 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol