8 mbps den 16 mbpsye geçtim hız sonucu aynı

efsaneemrahylz (247) 6 yıl önce sordu

merhaba arkadaşlar bugün turk telekom müşteri hizmetlerini aradı babam 8 mbps olan internetimi 16 mbps ye yükseltti internet hızlandı ama hız testi sonucu 7.2 geliyor indirme hızıda 800 küsürlerde gün içinde aktif olacaktır demişti sorun ne olabilir acil cevap verebilirmisiniz @temmuz bey @ismailsarp bey @hakan bey

Toplam 2 cevap


ismailsarp (6010) 6 yıl önce cevapladı

Öncelikle daha yeni ise aktifleşmemiş olabilir.Bu durumda hızınız hâlen 8 mbit gözükebilir.Bu durumda da beklemeniz gerekcektir, kısa zaman sonra düzelebilir.

İnternet hız değerlerinizi Modem arayüzünden öğrenebilirsiniz.Modem arayüzüne girerek hat durumunuzu görebilir ve size santral tarafından ne kadar hız verildiğini anlayabilirsiniz.Buradaki linke tıklayarak ilgili konudan modem arayüzüne ulaşabilirsiniz.

Hat değerlerinizde 8 mbit olarak görünüyorsa üstte dediğim gibi biraz bekleyin.Ya da tekrar müşteri hizmetlerini arayarak durumunuzu öğrenin.

hakan (15424) 6 yıl önce cevapladı

16Mb/s için 7.2 değeri normal değil. Modemini kapatıp açtın mı? Modemi kapatıp açtıktan sonra sorun devam ediyorsa Türk Telekomu aramalısın. Çünkü senin modem tarafında yapacağın bir ayar yok.

 Bir de modemin eski mi yeni mi? Modemin çok eski ise 16Mb/s hızı deteklemiyor olabilir.

efsaneemrahylz 6 yıl önce

3 yıllık modem @hakan bey

efsaneemrahylz 6 yıl önce

açıp kapattım @hakan bey

hakan 6 yıl önce

@efsaneemrahylz modem marka / modeli nedir?

efsaneemrahylz 6 yıl önce

AirTies 5342 kablosuz @hakan bey

hakan 6 yıl önce

@efsaneemrahylz modemini modeli ile ilgili herhangi bir sorun görünmüyor. Sorun devam ediyorsa Türk Telekomu aramanda fayda var.