Anakart'ta Vga led ışığı yanıyor ve görüntü gelmiyor

jevoxer (6) 1 yıl önce sordu

Merhaba arkadaşlar dünden beri kafayı yemek üzereyim yardımınıza ihtiyacım var.

 

Sorunun nasıl oluştuğu ;

bilgisayarımı dün sabah yeni rgb fan takmak için söktüm,sökmüşkende diğer fanların tozunu pisliğini alayım dedim neyse kasayı tertemiz yaptım,bilgisayarımın arkasında kablolarıda güzelce bidaha bi topladım kontrol ettim sonra fanı montajladım pcyi eski haline getirip topladım ve güç verdim.PC sorunsuz bir şekilde açıldı 1 saat boyunca sadece yt'den video izledim ondan sonra bilgisayarı masaüstünde yük altında bırakmadan kalktım ve dışarı çıktım 30 dakika sonra geldiğimde mouse dokunduğumda mouse gelmedi sonra bir baktım klavyeyle mousun ışığıda gitmiş dedim neyse hemen pcden res attım ve sorunla karşılaştım.

 

Sorun;

Anakartta vga led ışığı yanıyor ve ekran gelmiyor bilgisayarın tüm bileşenleri ekran kartı,rgb fanlar,işlemci fanı sorunsuz çalışıyor yinede ekran gelmiyor ve usb portlarada güç gelmiyor klavye,fare çalışmıyor,bios ekranı dahi gelmiyor.

 

Denediğim yöntemler :

Hemen ramleri söktüm temizledim tek tek denedim yok rgbside yanıyor ramlerin,

Ekran kartını söktüm,temizledim ucunu tekrar taktım güç girişine baktım yok,farklı eski ekran taktı taktım yine aynı şekilde devam etti,

Bios pilini çıkardım bekledim,ters çevirdim taktım yine yok,

İşlemciyi söktüm taktım yok işlemci ısınıyor bu arada yine yok,

Anakart güç girişlerinde sandım sorunu hayır hepsi olması gerektiği gibi söktüm ve tekrar taktım yine yok,

Farklı monitör denedim,hdmi ve dvi giriş denedim yine yok,

Bilgisayarcıya götürdüm adam diyor ki sadece ekran kartı deneyebilirim o da sorunumu çözmedi,

 

Büyük ihtimalle Psu,anakart,işlemcide problem var gibi hissediyorum ama şuanda bunları deneyemiyorum daha önce başına böyle bir olay gelmiş olan var mı,varsa nasıl çözüme ulaştı lütfen yardımcı olan sinirden kafayı yemek üzereyim.Okudunuğuz için teşekkür ederim yardımcı olan herkese şimdiden Allah razı olsun.

 

Sistemim :

Anakart: Msi B450m Pro m2-v2

Ekran Kartı : Asus rx 580 3 fan Strix gaming Top rgb

İşlemci : Ryzen 7 2700x ve stok fan

Ram : Corsair Rgb Pro 8x2 16 gb

Psu : Xigmatek 600w 80plus

Toplam 1 cevap


hakan (15424) 1 yıl önce cevapladı

Aklıma gelen her şeyi denemişsin neredeyse. Son olarak denemeni isteyceğim bir şey var.

İşlemciyi ve stok soğutucuyu çıkar.  İşlemciyi slota oturt güzelce. Üzerindeki macunu temizle ve yeni macunu ince bir katman olarak taşırmadan sür. Sonra da fanı tak.

Aklıma gelen senin sök-tak işlemin sırasında macunun bir şekilde özelliğini kaybetmiş olabileceği veya ısı iletimine engel olmuş olabileceği.

Bunun dışında tüm bileşeneri söküp kasaya bağlamadan bir uzay montajı deneyebilirsin. Özellikle ramlari slotlara oturturken dikkatli ve hassas davran.