Backdoor.Farfli Nedir? Tehlikeli mi?

Anonim (156) 3 yıl önce sordu

Bilgiayarımda antivirüs programı30 adet Backdoor.Farfli virüsü buldu. Backdoor.Farfli virüsü nedir? Tehlikeli bir virüs mü? Antivirüs programı bunu sildi. Şimdi ne yapmam gerekir?

Toplam 1 cevap


hakan (15426) 3 yıl önce cevapladı

Bu virüsün farklı adları da var. BackDoor.Farfli.125, Backdoor:Win32/Farfli.I gibi. Windows Defender da dahil olmak üzere pek çok antivirüs bu virüsü tespit edebiliyor.

Backdoor.Farfli  tehlikeli mi? Evet Backdoor.Farfli  oldukça tehlikeli. 

Bir defa sisteminize bulaştı mı Backdoor.Farfli virüsünü yayan saldırgan bilgisayarınıza uzaktan başka zararlı yazılımlar yükleyebiliyor.

Backdoor.Farfli  sisteme bulaştığı zaman saldırganın emirlerini bekliyor. Uzaktan komut alabiliyor. Backdoor.Farfli program indirebiliyor ve bunu çalıştırabiliyor. Bu da demek oluyorki bilgisayarınızda dilediği gibi at koşturuyor.

Benim önerim bilgisayardaki tüm parolaları değiştirin. Şifreleriniz başkalarının eline geçmiş olabilir.  Farklı antivirüsler ile de taratın.

Malwarebytes Backdoor.Farfli  adı ile bunu tespit edebiliyor. Windows Defender yine bunu tespit edebiliyor.  Bitdefender, Kaspersky gibi bir program ile bilgisayarı mutlaka taratın.