Bağlantınız gizli değil - Saldırganlar .... üzerinden bilgilerinizi çalmaya çalışıyor olabilir (örneğin, şifreler, mesajlar veya kredi kartları)

acemiadam (220) 4 yıl önce sordu

uzmanim.net'te reklamı tıklayınca Bağlantınız gizli değil Saldırganlar scrtake.com üzerinden bilgilerinizi çalmaya çalışıyor olabilir (örneğin, şifreler, mesajlar veya kredi kartları). Daha fazla bilgi NET::ERR_CERT_DATE_INVALID hatası alıyorum. Bilgisayarıma virüs girmiş olabilir mi? Tehlikede miyim???

Toplam 2 cevap


darkcrak (5170) 4 yıl önce cevapladı

Bilgisayarının ekranında mı NET:ERR_CERT_DATE_INVALID hatası alıyorsun yoksa reklamda mı var o hata.

Bilgisayarında virüs olduğunu sanıyorsan şu antivirüs programları ile bilgisayarını bi tara

Ayrıca @murat ın da dediği gibi sertifikası biten sitelerde "Kredi kartı bilgilerini paylaşma ve Şifrelerini paylaşma vb." gibi hatası alırsın. Lisanssız bir antivirüs programını düşün seni belli bir yere kadar korur ve lisansı bitince bilgisayarın artık güvenli olaz yani virüslere karşı pek fazla koruma web site lisansları da aynı Sertifika satın alıyorsun ve seni o aldığın Sertifika koruyor saldırılara karşı.

Peki nasıl öğrene bilirim Sitenin sertifikası var mı yok mu diye:

Mesela uzmanim.net in yazısının sol tarafında kilit işareti var ise bu sitenin sertifikası var ama yok ise ve dünya simgesi var ise bu sitenin sertifikası yok veya süresi bitmiştir. Ayrıca kilit işaretine tıklayıp sertifikanın bitiş tarihini ve yenilenme tarihini göre bilirsiniz hatta Sertifikayı aldığı markanın veya kişinin marka ismini göre bilirsiniz

 

 

acemiadam 4 yıl önce

virüs yok hep bunlarla tarıyorum. şimdi açıldı hata gitti :D

murat 4 yıl önce

@darkcrak güzel açıklama olmuş

darkcrak 4 yıl önce

Teşekkür ederim @murat kendimi geliştirmeye çalışıyorum :)

murat (12492) 4 yıl önce cevapladı

Ben de aynı hayatı aldım. Sitenin sertifikası dolmuş. Sahibi fark edince düzeltecektir. Sende bir sorun yok. Merak etme.

acemiadam 4 yıl önce

şimdi açılıyor murat abi dedigin gibi sanırım