Basit program yapımı

toprak34 (2026) 7 yıl önce sordu

Merhaba,

Ben bir program yapmak istiyorum ancak hiçbir bilgisayar dili bilmiyorum. Ve bunu tek başıma yapacağım. Ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Küçük çaplı bir program olacak zaten. O kadar büyük değil.

 

Toplam 1 cevap


notify (538) 7 yıl önce cevapladı

Nasıl bir program yapmak istiyorsun ki? Şuanda öyle genel bir soru sordunki tek bir cevap ile anlatması zor olacak :) Şöyle bir soru cevap yapalım istersen;

1- Nereden başlamalıyım ? ( Hangi programlama dili senin uygulama geliştirmene uygunsa programlama dili seçimi yaparak başlamalısın).

2- Hangi programlama dili kullanmalıyım? (.Net, php, java, vb... bu senin ne tür bir program yapmak istediğine bağlı. Yada hangi programlama dili seveceğine..)

3- Nasıl bir program yapmalıyım ? (Bu desktop yani normal masaüstü olarak ya da Saas bulut tabanlı olarak değişebilir. Örneğin c# ile desktop bir uygulama geliştirirken yine aynı .Net ile Asp.Net'de web tabanlı uygulama geliştirebilirsin.)

4- Ne kadar uğraşmam gerekicek? ( Burası tabiiki de senin geliştireceğin uygulamana bağlı. 1 Günde sürebilir 1 Yıl da örneğin ben 1.5 senedir tek bir proje üzerin de çalışıyorum ve hala bitmedi. Bu senin gözünü korkutmasın ben sadece örnekliyorum.)

Aklıma gelenler bunlar umaraım yardımcı olmuşumdur.

toprak34 7 yıl önce

böyle kolay bir uygulama olsun. nasıl olacağı farketmez. ayrıca hiçbir programlama dili bilmiyorum :D program fazla uğraştırmasın yeter ilerde daha geniş çaplısını yaparım :D

toprak34 7 yıl önce

Duvar kağıdı uygulamaları olabilir. Kolay olsun yapımı yeter :D

notify 7 yıl önce

Peki amacın ne ? Programlamaya başlamakmı istiyorsun yoksa ben bi bakıp çıkıcam misali mi ?

toprak34 7 yıl önce

@notify programlamaya başlamak