Bilgisayarı korumak için sadece Windows Defender yeterli olur mu?

toprak34 (2026) 3 yıl önce sordu

Merhaba,

Bilgisayarı korumak için sadece Windows Defender yeterli olur mu? Şu yazıda Defender çoğu Anti-virüs yazılımından daha iyi puan almış. 

Toplam 2 cevap


darkcrak (5170) 3 yıl önce cevapladı

Av-test yani parayı veren düdüğü çalar hesabı. Av-test'in test sonuçlarını hiç doğru bulmuyorum ve ayrıca bilmediğim antivirüs programlarını bile yüksek ve kaliteli gibi gösteriyor bu site.

Windows defender virüs olmayan programlarıda virüs buluyor virüsleride silmiyor yani Windows defender çöp diyebiliriz.

Bir çok antivirüs programı kullandım fakat Mallwarebytes gibi bir program göremedim yani Mallwarebytes benim için şampiyon bu virüs bulma konusunda fakat yinede bulamadığı virüsler oluyor ama başka bir antivirüs programı ile taradığın zaman mallwarebytes'in bulamadığı virüsü buluyor.

Bana sorarsan Mallwarebytes ve Bitdefender'i kullan.

toprak34 3 yıl önce

@darkcrak Malwarebytes'ın gerçek zamanlı koruması ücretli ve fiyatı da dolar üzerinden olduğu için pahalı. Peki gerçek zamanlı koruma için Defender kullansam ve ara sıra Malwarebytes ile taratsam olur mu?

darkcrak 3 yıl önce

@toprak34 windows defender iyi bir yazılım değil fidye virüsünü yedikten sonra mallwarebytes ile bilgisayarını tarasan ne olacak fakat illa kullanmak istiyorum diyorsan kullanabilirsin.

darkcrak 3 yıl önce

Windows defender iyi bir yazılım değil ayrıca ücretsiz olarak gerçek zamanlı koruma sağlayan yazılımlar var Kaspersky veya Eset gibi yazılımlar. @toprak34

hydra (3802) 3 yıl önce cevapladı

Kaspersky Internet Security alabilirsin amazonda ucuza key var. 1 Yıllık key 69 TL, uygunsa alabilirsin. Defender'ın yeteceğini zannetmiyorum, attığın sitede Avast çoğu anti-virüs'ü geçiyor ne hikmetse.

 

darkcrak 3 yıl önce

Avast çöp bir yazılım ve bende şaşırıyorum sürekli 1. çıkıyor fakat maarifetleri yok.

toprak34 3 yıl önce

@hydra Total Security ile Internet Security'nin farkı ne? Fiyatı uygunmuş alabilirim

hydra 3 yıl önce

Genel anlamda pek farkları yok, Total Security'de gayet iyidir. @toprak34