Bilgisayarımda Keylogger Olduğunu Nasıl Anlarım ?

ybaskin34 (1440) 5 yıl önce sordu

Keylogger Nedir ?

Bilgisayarımda Keylogger Olduğunu Nasıl Anlarım ? 

 

   

Toplam 1 cevap


ybaskin34 (1440) 5 yıl önce cevapladı

Keylogger Nedir ?

 Keylogger tehlikeli bilgisayar virüslerindendir. Bu " Keylogger " virüsü bilgisayara bulaştığında ; klavyeden bastığınız her tuş kaydedilir. Belkide ekran görüntüsü alarak kişisel bilgilerinizi ele geçirebilir. 

Keylogger yazılımları şifre, kredi kartı bilgileri gibi önemli bilgileri çalmak için kullanılırlar.

 

 

Bilgisayarımda Keylogger Olduğunu Nasıl Anlarım ? 

Keylogger yazlımların yüzlerce türü vardır. Bilgisayarda keylogger olduğunu antivirüs, antimalware yazılımı olmadan anlamak mümkün değildir.  Pek çok sitede yazan netstat gibi komutlar size her zaman %100 bilgi vermezler.  Hatta keylogger olduğunu anlamanızı sağlayacak bir komut değildir netstart komutu.

Yine Keylogger görev yöneticisinde de görünmeyebilir.  Bilgisayarda keylogger var mı alamanın en doğru yolu bilgisayarı bir antivirüs, antimalware yazılımı ile virüs taramasından geçirmektir.

Pek çok keylogger kendisini görev yöneticisinde saklar. Burada göremezsiniz. Hatta disk üzerindeki dosyalarını da gizleyebilir. Keylogger  yazılımları manuel yollarla tespit etmek gerçekten uzmanlık ister.

Bilgisayarınızı 

  • Malwarebytes 
  • Emsisoft Anti-Malware
  • Dr. Web 

gibi programlar ile taratırsanız kesin sonuç elde edersiniz.  

Netstat komutu bilgisayardaki aktif bağlantıları gösterir. Keylogger programlar sürekli bağlantı açık tutmaz. Çoğu keylooger sadece günde bir kaç kez mail yolu ile kayıt ettiği bilgileri gönderir. Sizin de bunu netstat ile yakalamanız imkansızdır.