Bilgisayarın ekranına bakarken gözlerim yoruluyor, ne yapabilirim?

nuri92 (32) 8 yıl önce sordu

Gözüm son zamanlarda çok çabuk yoruluyor 3-5 saat bilgisayara baktıktan sonra acayip fazla yoruluyor bilgisayarın göz yorduğunu biliyorum ama eskiden hiçbir şey olmazdı  ne yapmalıyım

Toplam 3 cevap


mkaan (11) 8 yıl önce cevapladı

Öncelikle doktora git derdini anlat ve yukarıda ki yorumlardan bazılarına katılmıyorum. Doktor onayı olmayan filtre ve gözlükler sakın kullanmayın. Ekran fazla aydınlık olmayacak geceleri mutlaka karanlık odada ekrana bakma yeterlidir.

damlakoc (1391) 8 yıl önce cevapladı

Bilgisayar ekranına bakarken gözlerinizin daha az yorulması için, bilgisayarınızın ekranı gözlerinizden 35-40 cm uzaklıkta olmalı. Ve ekranınızın en üst kısmı göz hizanızda veya biraz altında olmalı, böylece hafif aşağı doğru bakarsınız.

Bu durum da gözlerinizin çok açılmamasını sağlayarak göz kuruluğunu önler. Aynı zamanda fazla aydınlık veya fazla karanlık ortamda çalışmaktan kaçınmalısınız. Fazla aydınlık ortamda gözlerinizin daha az zarar görmesi için parlama önleyici ekran filtresi kullanabilirsiniz.

Bilgisayarınızın ekranını temiz tutmaya özen gösterin. Her halükarda göz ağrınız devam ederse bir doktora başvurmanızı öneririz.

nuri92 (32) 8 yıl önce cevapladı

TEŞEKKÜRLER EKRAN AYARI  VARMIDIR NE OLMALI MÖNİTÖR NE GİBİ FİLTRELER KULLANMALIYIM F.LUX DİYE BİR PROGRAM VARMIŞ NASIL BİRŞEY GÖZÜ KORUYORMUŞ

damlakoc 8 yıl önce

Parlama önleyici ekran filtresi olarak önerebileceğim markalardan biri 3M. Kullanıcıların memnun kaldığı bir marka, tercih edebilirsiniz. F.lux renk sıcaklığını ayarlar, bu nedenle gözü daha az yorduğunu söyleyebiliriz. Çok büyük bir etkisi olmasa da faydası olacaktır. Ancak Photoshop ya da Pixelmator ile çalışıyorsanız önermem çünkü renkler konusunda değişiklikler yaptığı için size hata yaptırabilir.