Bilgisayarınız çökmek üzere! Onarmak için OK tıklayın uyarısı

ahmetyildiz (61) 9 yıl önce sordu

Chrome tarayıcı kullanıyorum. Neredeyse her sitede Önemli uyarı Bilgisayarınız çökmek üzere! Onarmak için OK tıklayın uyarısı çıkıyor. OK tıklayınca bir siteye yönlendiriyor.

Bilgisayarım gerçekten çökmek üzere mi? Neden Bilgisayarınız çökmek üzere hatası alıyorum?

Toplam 1 cevap


murat (12492) 9 yıl önce cevapladı

Önemli uyarı Bilgisayarınız çökmek üzere! Onarmak için OK tıklayın uyarısı bilgisayarınıza bir adware yani reklam yazılımı yüklenmiş anlamına geliyor.

Önemli uyarı Bilgisayarınız çökmek üzere! Onarmak için OK tıklayın uyarısını sadece bazı sitelerde görüyorsanız bu sorun değildir. Bazı siteler reklam barındırır ve gördüğünüz bu reklamlardan biridir.

Fakat neredeyse tüm sitelerde Önemli uyarı Bilgisayarınız çökmek üzere! Onarmak için OK tıklayın uyarısı görüyorsanız muhtelen bir reklam yazılımı bilgisayarınıza bulaştı.

Örneğin OffersWizard gibi programlar reklam yazılımıdır. Bu uyarıyı aldığınız pencerenin altında "Ads by Offers Wizard" gibi bir ibare bulunur. Bu bilgisayarınızda hangi reklam yazılımının yüklü olduğunu gösterir.

Reklam programını kaldırmak için öncelikle bilgisayarınızdan bu programı silmelisiniz. Reklam programını kaldırmak  için şu yolu izleyin:

  • Programlar ve Özellikler'i açmak için Başlat düğmesini Denetim Masası'nı, Programlar'ı ve ardından Programlar ve Özellikler'i tıklatın.

  • Açılan listeden ne olduğunu bilmediğiniz tüm yazılımları kaldırabilirsiniz. Bu aşamada sorun yaşarsanız uzmanim.net'e yorum olarak veya facebook/uzmanim.net adresinden sorabilirsiniz.

Daha sonra bilgisayarınızda Adwcleaner çalıştırın.

Reklam programı kaldırma

  1. Buradan Malwarebytes anti-malware programını indirin.
  2. Bilgisayarınızı Malwarebytes anti-malware ile tam olarak taratın.  Yukarıdaki linkde Malwarebytes nasıl kullanılır anlatılmıştır.
  3. Adwcleaner programını buradan indirin. Adwcleaner güçlü bir reklam yazılımı temizleme aracıdır.
  4. Linkte anlatıldığı gibi bilgisayarınızı taratın.
  5. Ayrıca bilgisayarınızı HitmanPro nedir, nasıl kullanılır? linkinde anlatılan HitmanPro ile taratmanız önerilir.