Bios güncellemesi yararlı mı zararlı mı?

serkan50 (-1) 7 yıl önce sordu

Bilgisayarımın BIOS2unu güncellemek istiyorum. Bios güncellemesi  yararlı mı zararlı mı? 

http://i.hizliresim.com/Wbm78m.png BİOS 

http://i.hizliresim.com/rEnOpa.png PC

 

Toplam 3 cevap


tahatugyan (1206) 7 yıl önce cevapladı

Merhaba

Buna soru uzmanım nette daha önceden sorulmuş ve cevap bulmuştur linke tıklayarak inceleyebilirsin.

Link : Tıkla

Ayrıyeten @hakan adlı uzmanım net kullanıcısının buna benzer bir soruya yazmış olduğu cevabıda alt kısıma yazıyorum incelemeni tavsiye ederim.

"BIOS güncellemesi her zaman bir risk içerir. Sonuç olarak anakartın üzerindeki bir çipin içindeki yazılımı güncelliyorsunuz. Bu işlem sırasında bir hata oluşma olasılığı,elektrik kesintisi vs gibi sonuçlar kalıcı hasarlara yol açar. Bu riskleri bilerek BIOS güncellemesi işlemine başlayın.

Aynı zamanda yapacağınız bIOS güncellemesi size bir avantaj sağlıyor mu bunu kontrol edin. ANakart üretici sitesinde BIOS yazılımında yapılan iyileştirme ve düzeltmeler yer alır.

Örneğin SSD disk ile ilgili bir güncelleme yapılmış fakat siz SSD kullanmıyorsanız o zaman BIOS güncellemesi yapmanın size hiç bir faydası olmaz."  @hakan  tarafından yazılmıştır..

candan (4301) 7 yıl önce cevapladı

sisteminizdeki sıkıntıdan dolayı  yapacaksanız yapabilirsiniz öylesine yapacak iseniz uzmanlar  sık sık bios güncelemesini yapılmasını önermezler

serkan50 (-1) 7 yıl önce cevapladı

Kardeşim Bi Güncelleme Var VGA fanının kapanmasını önlüyomus ekran kartımda sıkıntı var bunla çözücem o yükden yüklesemmi hem notebook sarj 100 prize takılı

tahatugyan 7 yıl önce

Deneyebilirisin

hakan 7 yıl önce

Bahsettiğin BIOS güncellemesi oldukça önemli, mutlaka yüklemelisin.

hakan 7 yıl önce

Risk var mı? tabi ki var. Ama ben o riski alır ve yüklerdim. Her zaman yaptığım şey bu. BIOS güncellemesi işime yarayan bir güncelleme ise yaparım.

serkan50 7 yıl önce

Aga Bu Güncellemeyi nasıl yükliycem flash diske yazdırdım böyle oldu bu updateye de basamıyorum ?? acill http://i.hizliresim.com/G3aWb7.png ??? http://i.hizliresim.com/ZYmj1Z.png seçenekler bunlar http://i.hizliresim.com/aXm8y5.png buda yazdıgım flash bellek

ismailsarp 7 yıl önce

Gönderdiğiniz resimde Update kısmı aktif değil.Resimde güncellemenin cihazınız ile uyumlu olmadığı söylenmiş.Doğru dosyayı indirdiğinizden emin misiniz?

serkan50 7 yıl önce

hp nin bana gosterdiği dosya bu