Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi

murat (12492) 8 yıl önce sordu

Flash belleği bilgisayara takıp açmaya çalıştığımda şöyle bir hata alıyorum:

Konum kullanılamıyor

E:\ erişilemiyor.

Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi / Tamam

Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi hatasının çözümü nedir?

Toplam 3 cevap


murat (12492) 8 yıl önce cevapladı

Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi hatasının çözümü nedir?

Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi hatası Flash bellek ve USB harici disklerde karşınıza çıkabilen bir hatadır.

Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi hatası aldığınızda USB bellek ya da usb haricidisk erişilemez ve kullanılamaz durumdadır. Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi hatasının oluşmasında bir kaç neden vardır.  Bu hataya sebep olan nedenler şunlardır

  • Dosya sistemi hataları
  • Fiziksel, donanımsal hatalar

Dosya sistemi hataları:

Eğer USB bellek ya da USB diski Güvenle kaldırma seçeneği ile kaldırmıyorsanız  bir zaman sonra Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi hatası almaya başlayabilirsiniz. Donanımı güvenle kaldır seçeneği USB belleğin kullanımda olup olmadığını kontrol eder. Eğer USB bellek kullanımda ise çıkartma işlemini iptal eder. Bir USB bellek, USB harici disk kullanımdayken USB porttan çıkartırsanız cihazınızın zarar görme ihtimali vardır. 

USB bellek, USB harici diskten okuma yapıyorsanız, örneğin USB cihazdan bir video oynatıyorsanız veya bir kopyalama yapıyorsanız, USB cihazınız kullanımda demektir. Bu aşamada doğrudan cihazı çıkarırsanız cihazın dosya sistemi zarar görebildiği gibi kendisi de hasar görebilir.

Dosya sistemi hataları düzeltilebilir fakat donanımsal sorunlar düzeltilemez.

Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi hatasının çözümü (dosya sistemi bozulmaları için:)

Fiziksel, donanımsal hatalar

Yukarıdaki işlemlere rağmen hâlâ Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi hatası alıyorsanız o zaman sorununuz donanımsal demektir. Yani donanımınız zarar görmüş demektir.

Eğer USB Flash bellek ya da USB harici disk garanti dahilindeyse o zaman aldığınız yere götürün. Garanti dahilinde değişimleri yapılacaktır. Garantisi devam etmiyorsa  ozaman yapabileceğiniz bir işlem yok. Diskiniz artık kullanılamaz. Diski imha edebilirsiniz.

USB bellekler için tamir söz konusu değildir. Fakat önemli verileriniz varsa  ve kurtarmak istiyorsanız profesyonel veri kurtarma şirketlerinden destek alabilirsiniz. USB bellek ve USB harici diskler Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi hatası verse de içindeki veriler veri kurtarma merkezleri tarafından kurtarılabilir.

Bir G/Ç aygıt hatası nedeniyle istek yürütülemedi  hatasının çözümü sizin durumunuza göre değişmektedir. Yukarıda olası sebepler ve yapılabilecek işlemleri özetlemeye çalıştım. Umarım birilerine faydalı olur.

ottom (11) 7 yıl önce cevapladı

Merhaba Arkadaşlar ben Mersin'de Kayacan Bilgisayar Adı Altında bir iş yerim var , bu şekilde bi kasa gelmişti pegatron anakart vardı kasanın üzerinde win7 kurulu iken açılışta böyle bir sorun oluştu ,dedim belki de format atsam düzelir ,win8 kurulumu yaptım yine aynı şekilde hata oluşunca, ekran kartını söktüm düzelme olmadı, daha sonrada usb bellek yani flash bellek takılı idi onu söktüm vede sorun düeldi. belkide işinize yarayabilir. Formatı usb bellek ile atan kardeşlerimiz bu şekşlde bu pegatron veya asus larda bazen görülüyor. flash bellek söküldü vede sorun düzeldi. Tşkler.

ygtdmrl (1) 7 yıl önce cevapladı

merhaba benim flah bellekde de aynı sıkıntı var bir kaç program denedim içi boş görünüyor.biçimlendirme dahi yapmıyor.içindeki veriler çok önemli benim için ne yapmam gerekiyor.burdaki yazdıklarınızı denedim fakat "cannot open volume for direct access" diye bir yazı çıkıyor.Yardımcı olurmusunuz.Teşekkürler.