Bir sitenin virüslü olup olmadığı nasıl anlaşılır?

brsozl (1961) 8 yıl önce sordu

Bir sitenin virüslü olup olmadığını nasıl anlayabiliriz?

Bir sitenin virüslü olduğu nasıl anlaşılır?

Bir sitenin virüslü olduğunu anlamak

Bir sitenin virüslü olduğunu anlama

Bir sitenin virüslü olup olmadığını nasıl anlarız?

Toplam 1 cevap


brsozl (1961) 8 yıl önce cevapladı

Bir sitenin virüslü olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Günümüzde reklam ve çeşitli fidye virüslerinin oldukça yaygın olması kullanıcıların aklına bir sitenin virüslü olup olmadığı nasıl anlaşılır? sorusunu getiriyorBilgimiz dahilinde olmayan birçok konuyu Google'da aratarak çıkan ilk sitelere giriyoruz. Peki girdiğimiz internet sitelerinin virüslü olup olmadığını nasıl anlayabiliriz? İşte cevabı.

Bir sitenin virüslü olduğu nasıl anlaşılır?

İnternet üzerinden dizi, film izlemek veya çeşitli dosyalar indirmek günümüzde en standart kullanım şekillerinden biri. Fakat korsan olarak izlenen dizi, film veya yine korsan olarak indirilen dosyaların bulunduğu internet siteleri her zaman güvenilir olmuyor. Özellikle dizi,film ve torrent sitelerinde tıklanılan birden fazla butonların arkasında çeşitli zararlı dosyaların veya reklam virüslerinin bulunduğunu biliyoruz. Tecrübeli kullanıcılar için bu durum çok can sıkıcı olmasa da tecrübesiz kullanıcılar için sonuç bilgisayarında bulunan dosyaların şifrelenmesine kadar gidebiliyor.

 

İnternet sitelerinde bulunan flash player açıkları, zararlı dosyalar, çeşitli güvenlik açıkları nedeniyle kullanıcıların bilgisayarlarına bulaşan virüsleri engellemek için tarayıcı eklentileri veya anti-virüs yazılımları mevcut. Bu güvenlik yazılımları sayesinde bir sitenin güvenlik durumu hakkında bilgi sahibi olmak mümkün.

Bir sitenin virüslü olup olmadığını anlamak için anti-virüsler:

Kaspersky Internet Security

BitDefender Internet Security

Avast Internet Security

Bir sitenin virüslü olup olmadığını anlamak için internet siteleri:

Google Safe Browsing Diagnostic

Birkaç sene önce hizmete sunulan Google Safe Browsing Diagnostic ile alan adları ve web bağlantıları hakkında ayrıntılı bilgiler edinebilirsiniz. Google, bu hizmetinde kullandığı Güvenli Gezinti API’sını arama motorunda da kullandığından ona güvenebilirsiniz. Hizmeti kullanmak için http://www.google.com/safebrowsing/diagnostic?site= yazıp, dizinin sonuna sitenin adresini eklemeniz yeterli.

UnShorten.it

URL kısaltma hizmetlerinin kullanımı bugün oldukça yaygın. Ancak kısaltılmış URL’lerin nereye gideceğini ona bakarak anlamak mümkün değil. UnShorten.it, URL’yi sadece gerçek haline genişletmekle kalmıyor, siteyi WOT tarayıcılarına göndererek onun güvenilirlik derecesini de görüntülüyor.

VirusTotal

VirusTotal, size iki farklı araç sunuyor: Birinci araç ile şüpheli dosyaları karşıya yükleyebiliyor ve tarayabiliyorsunuz. İkinci araç ise web bağlantılarını taramanıza izin veriyor. VirusTotal, bağlantıları analiz etmek için bir seri antivirüs motorundan web sitesi tarayıcılarından, dosya ve URL analiz araçlarından faydalanıyor.

Is This Website Safe | Website Security | Norton Safe Web

Sucuri Securit

Bir sitenin virüslü olup olmadığını anlamak için tarayıcı eklentileri:

Norton Safe Search

Dr.Web Anti-Virus Link Checker

Chrome ve Firefox için bir tarayıcı eklentisi olan Dr.Web Anti-Virus Link Checker, dosya indirme bağlantılarını çevrimiçi olarak virüslere karşı tarayabiliyor. Tarayıcınızda herhangi bir bağlantıya sağ tıklayarak tarama gereçekleştirmeniz ve bağlantının temiz olup olmadığını gösteren bir rapor almanız mümkün.

Paylaştığımız bu internet siteleri, yazılım ve eklentilerin kullanılmasının yanı sıra kullanıcıların korsan yazılımlar kullanmamasını da oldukça dikkat etmesi gerekiyor. Her zaman veritabanı güncel bir anti-virüs ve güncel yazılımlar kullanmak internet sitelerinde bulunan çeşitli reklam virüsleri gibi zararlılardan etkilenmenizi önleyecektir.

Tüm bu adımların ardından Bir sitenin virüslü olup olmadığını anlayabilir ve sitelerdeki olası bir zararlıya karşı önlem alabilirsinz.