bksystem dosyası nedir? Hiç bir şekilde kaldıramıyorum

godofzaga (1) 6 yıl önce sordu

Bilgisayara yeni format attırdım. İlk günlerde gözüme çarpan herhangi bir sorun yokken; formattan 4 ay sonra D sürücüsünde bksystem diye bir dosya oluştuğunu gördüm. Virüs diye düşünüp silmeye çalıştım ama bilgisayarım buna izin vermedi. İnternette buna dair herhangi bir bilgi göremedim. Yeni çıkan bir virüs mü? Ne yapmalıyım? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

Toplam 2 cevap


temmuz (12505) 6 yıl önce cevapladı

Bir dosya virüs diye "düşünülerek" silinmeye kalkışılmaz. Sistemde virüsler (ve diğer zararlılar) antivirüs programlarıyla taranarak belirlenir ve yine bu taramada kullanılan antivirüs programı vasıtasıyla karantina altına alınır yada kaldırılır (silinir).

Silmek istedğinde nasıl bir hata mesajı ile karşılaşıyorsun, belirtmemişsin. Bunu belirtmeliydin, belirtmelisin.

Silemediğin dosyanın Dosya Gezgininde (Windows Explorer) bir görüntüsünü alıp konu muhtevasında paylaşırsan ve hatta dahada iyisi olarak bu dosyayı bir upload sitesine yükleyerek bir link verebilirsen iyi olur. Bunu yapabilirsen dosyanın özelliklerine girerek onun ne olduğunu anlamaya çalışırız ve anlarız (Yada bunu sen sağ tık menüsünden özelliklere girerek yapabilirsin).

Web'de BK sistemleriyle alakalı bir göz gezdirdim. Farklı sonuçlar var (BK güvenlik-sigorta sistemi, Canon yazıcılarına ait bir dosya ve BK bir yedekleme-yedek alma gibi.).

Bunu silmek amaç olursa bir şekilde silmek mümkün olur ve sana bu dosyayı sildiririz ama önce dosyayı bir incelersek daha iyi olur.

omercik (9418) 6 yıl önce cevapladı

Gerçekten yabancı forumlarda bile bksystem dosyası hakkında tam net bir bilgi yok. Ama eğer virüs olsaydı muhtemelen öyle ulu orta yerde değil (kullanıcının kolaylıkla bulabileceği) onun yerine C sürücüsüne veya System32 dizinine yerleşirdi diye tahmin ediyorum.

Muhtemelen bilgisayarınıza kurduğunuz bir programdan dolayı geldi. Son zamanlarda kurduğunuz programları bilgisayarınızdan kaldırmayı deneyin ve daha sonra dosyayı silmeyi deneyin. İçiniz rahat etmeyecekse D sürücüsünü biçimlendirin. Tabi öncelikle D sürücüsündeki önemli dosya ve klasörlerinizi başka bir yere taşımayı unutmayın.