Bu bilgisayara bağladığınız en son USB aygıtı arızalı olduğundan Windows bu aygıtı tanımadı

alattin (17127) 6 yıl önce sordu

Bilgisayarın USB girişlerine herhangi bir USB bağladığımda USB aygıtı tanınmadı - Bu bilgisayara bağladığınız en son USB aygıtı arızalı olduğundan Windows bu aygıtı tanımadı - Windows gezgini hatası alıyorum.

Bilgisayara taktığım fare dahil hiç bir USB cihaz çalışmıyor.  Bu bilgisayara bağladığınız en son USB aygıtı arızalı olduğundan Windows bu aygıtı tanımadı hatasının çözümü nedir?

Toplam 1 cevap


alattin (17127) 6 yıl önce cevapladı

Bu bilgisayara bağladığınız en son USB aygıtı arızalı olduğundan Windows bu aygıtı tanımadı hatasının çözümü için aşağıdaki önerilerimi deneyebilirsiniz.

Öncelikle söyleyeyim bu sorunun "Şunu yapın çözülür" gibi bir çözümü yok. Aşağıdakileri okumalı sizin durumunuza uygun olanları deneyebilirsiniz. Bu çok genel bir hatadır ve herkeste çözümü farklı olabilir. Yine tekrar ediyorum kesin çözüm gibi bir çözüm yok. Herkeste durum çok farklı olabiliyor.

USB aygıtı tanınmadı - Bu bilgisayara bağladığınız en son USB aygıtı arızalı olduğundan Windows bu aygıtı tanımadı hatası aşağıdaki sebeplerden alınabilir:

  • Bilgisayarın USB sürücüleri doğru yüklenmemiş veya daha sonradan bozulmuş olabilir.
  • Bilgisayarınızın USB ile ilgili bazı güncellemelere ihtiyacı olabilir. Windows güncellemeleri tam olsun.
  • Anakart USB denetleyicisi bozulmuş olabilir.
  • Bilgisayar USB portları arızalanmış olabilir
  • Bağladığınız USB cihazda sorun olabilir.

Tüm USB Portları kontrol edin

Öncelikle ilk yapmanız gereken şey bilgisayardaki diğer tüm USB portları test etmek olmalıdır. Bir USB flash bellek kullanıyorsanız ve USB aygıtı tanınmadı - Bu bilgisayara bağladığınız en son USB aygıtı arızalı olduğundan Windows bu aygıtı tanımadı hatası alıyorsanız USB belleği bilgisayarın diğer USB portlarında da deneyin. Sorun sadece tek bir USB portta olabilir. Eğer tüm USB portlarda benzer bir hata alıyorsanız bu sefer USB flash bellek yerine başka bir cihaz örneğin USB fareyi bilgisayara bağlayın. Sorun bazen denediğiniz USB cihazda olabilir.

Bazen özellikle masaüstü bilgisayarlarda şu durumla çok karşılaşılıyor: Harici USB disk sizin bilgisayarınızda çalışmıyor. Farklı bilgisayarlarda çalışıyor. Fakat sizdeki USB portlarda da bir sorun yok. Siz diski takınca USB aygıtı tanınmadı - Bu bilgisayara bağladığınız en son USB aygıtı arızalı olduğundan Windows bu aygıtı tanımadı hatası alıyorsunuz. Bunun sebebi genelde sizin kasanızın USB harici disk için yeterli gücü sağlayamamasıdır. Bu sorun daha iyi bir PSU ile çözülebilir ya da aşağıda bahsettiğim çift girişli USB kablosu deneyebilirsiniz.

Tüm USB portlarda sorun devam ediyorsa o zaman aşağıdaki işlemleri deneyin. Aşağıdak çözümleri forumlardaki çeşitli kullanıcıların deneyimlerinden derledim.

Aşağıdaki çözüm önerilerine geçmeden önce mutlaka şunları yapmış & denemiş olsun:

  • Windows 'u güncelleyin.
  • Sürücüleri güncelleyin.
  • Aygıt yöneticisinde USB denetleyiciler ile ilgili hata olmadığından emin olun.

Daha sonra şu çözüm önerilerinden size uyan varsa altındaki açıkmalara bakın.

Çözüm 1: Bilgisayarın elektrik kablosunu çekin.

USB aygıtı tanınmadı - Bu bilgisayara bağladığınız en son USB aygıtı arızalı olduğundan Windows bu aygıtı tanımadı hatası alıyorsanız ve laptop kullanıyorsanız bilgisayarı kapatın, adaptörü çekin ve bataryayı çıkartın. Bu şekilde 15-20 dk bekletin.

Normal masaüstü bilgisayarda bilgisayarı kapatın ve fişi kasadan çıkartın.  Bu şekilde 15-20 dk bekletin. Bazen kasa üzerinde biriken statik elektrik USB controller'ın düzgün çalışmamasına sebep olur. Bu şekilde yaparak PC üzerinde biriken statik elektriği temizlemiş oluyorsunuz.  Beklemeden sonra kabloyu, bataryayı takın ve bilgisayarı açın. Sorun düzelmiş mi kontrol edin.

Çözüm 2: Farklı bir kablo kullanın 

Eğer USB aygıtı tanınmadı - Bu bilgisayara bağladığınız en son USB aygıtı arızalı olduğundan Windows bu aygıtı tanımadı hatasını bir harici USB disk için alıyorsanız harici diskin USB kablosunu değiştirin. Bazen USB kabloda oluşan bir sorun bu hataya sebep olabiliyor. Yine bazı diskler Çift usb girişli kablo isterler. Bilgisayardan gelen güç yetersiz kaldığında bu hata alınabilir. Bu durumda aşağıdaki gibi bir kabloya ihtiyaç vardır:

Çözüm 3: Ön USB girişlerde sorun olabilir

Eğer masaüstü bilgisayar kullanıyorsanız ve ön usb portları kullanıyorsanız bu portlar arızalanmış olabilir. Bu usb portlar bir kablo ile anakarta bağlıdır.  Özellikle eski tip kasalarda çok karşılaşılan bir problemdir. Bu durumda ön usb portların değiştirilmesi gerekir.

Eğer sorununuz devam ederse bilgisayar marka / model ve hata aldığınız usb cihaz marka / model belirterek buraya yorum yazın ya da yeni soru olarak sorun. Size yardımcı oluruz.