Bunu kullanabilmek için Windows'u yükseltmeniz gerekiyor. aka.ms/winup adresine gidin

brsozl (1961) 7 yıl önce sordu

Windows Mağaza'da herhangi bir oyun uygulamasını indirmek istediğimde indiremiyorum. 

"Bunu kullanabilmek için Windows'u yükseltmeniz gerekiyor. aka.ms/winup adresine gidin" hatası veriyor.

Eğer sizde "Bunu kullanabilmek için Windows'u yükseltmeniz gerekiyor. aka.ms/winup adresine gidin" hatası alıyorsanız aşağıda yer alan anlatımdan faydalanabilirsiniz.

Toplam 1 cevap


brsozl (1961) 7 yıl önce cevapladı

"Bunu kullanabilmek için Windows'u yükseltmeniz gerekiyor. aka.ms/winup adresine gidin" hatası nasıl çözülür?

Microsoft'un tüm kullanıcıları güncel Windows 10 sürümünde toplamak istemesi bazı kullanıcılara bir hata mesajı olarak yansımış gibi gözüküyor. Tüm Windows kullanıcılarının güncel Windows 10 sürümünü kullanmasını isteyen Microsoft firması, Windows mağazasında yer alan oyun ve uygulamaları indirmek için güncel Window 10 sürümünün kullanılmasını zorunlu tutuyor.

Forza Motorsport 6: Apex, Tomb Raider gibi Microsoft desteğine sahip olan oyunlar artık Steam gibi servislerin yanı sıra Windows mağazasında da bulunuyor. 

Eğer sizde Windows mağazasında yer alan bu gibi oyunları indirmek istediğinizde "Bunu kullanabilmek için Windows'u yükseltmeniz gerekiyor. aka.ms/winup adresine gidin" hatası alıyorsanız Windows 10 sürümünüzü güncelleştirmeniz gerekiyor.

Window 10 29 Temmuz 2015'de Windows 10 10240 yapısı ile yayınlandı. Daha sonra kasım ayında sürüm numarası 1511 (2015 Kasım) güncellemesi ile yapı numarası 10586 oldu. Bu yaz tekrar büyük güncelleme gelecek ve yapı numarası ve sürüm numarası değişecek. Yani Windows 10 ilk çıkışından farklı olarak güncellemeler aldı ve sürümü yükseldi. İşte bu "Bunu kullanabilmek için Windows'u yükseltmeniz gerekiyor. aka.ms/winup adresine gidin" hatasının sebebi de Windows 10 sürümünüzün bu güncelleştirmeleri içermemesi.

Windows 10 sürümünüzü öğrenmek için başlat bölümünde yer alan arama bölümüne winver yazıp çalıştırabilirsiniz.

Tüm bu anlatımı özetlersek kısaca "Bunu kullanabilmek için Windows'u yükseltmeniz gerekiyor. aka.ms/winup adresine gidin" hatasının en güncel Windows 10 sürümünü kullanmamanızdan kaynaklanıyor.

Windows 10 sürümünüzü yükseltmek için Windows 10 Medya Oluşturma Aracı ile ileri ileri ileri diyerek otomatik seçilen ayarları koruma seçeneği ile kurulum başlatabilirsiniz. İndirilen kurulum en güncel yapı olan 10586 yapısı olacaktır. Verileriniz silinmez ve ayarlarınız aynen kalır.

Tüm bu adımların sonucunda "Bunu kullanabilmek için Windows'u yükseltmeniz gerekiyor. aka.ms/winup adresine gidin" hatası çözülecektir.