cetori fidye virüsü nedir? çözümü var mı?

alattin (16999) 4 yıl önce sordu

Tüm veri dosyalarına bulaşan ve dosya uzantılarını cetori olarak değiştiren virüsün çözümü var mı? cetori  virüsü nedir?  Neden tüm dosyalarımın uzantısı .cetori   oldu? Uzantısı .cetori  olan dosyaların şifresi çözülebilir mi? virüs nasıl temizlenir şifreli dosyalar nasıl çözülür?

Toplam 1 cevap


alattin (16999) 4 yıl önce cevapladı

.cetori fidye virüsü nedir?

Eğer dosyalarınızın uzantısı .cetori olduysa bilgisayarınıza fidye virüsü bulaşmış demektir. .cetori uzantısı STOP (DJVU) fidye virüsüne ait bir uzantıdır. Fidye virüsleri bilgisayarınızdaki tüm belge, resim ve video dosyalarını açılamayacak şekilde şifreler. Bu şifrenin çözülebilmesi için çoğu zaman fidye ödemek zorunda kalırsınız. Şifrelenen dosyaların sonuna .cetori ifadesi eklenir. Dosyaların adından .cetori  ifadesini silmek çözüm olmayacaktır.

Fidye virüsü ile ilgili bilginiz yoksa:

cetori / STOP fidye virüsü bilgisayarınızda şu adlardan biri ile adlandırılmış bir fidye notu bırakır:

  • !!!YourDataRestore!!!.txt
  • !!!RestoreProcess!!!.txt
  • !!!INFO_RESTORE!!!.txt
  • !!RESTORE!!!.txt
  • !!!!RESTORE_FILES!!!.txt
  • !!!DATA_RESTORE!!!.txt
  • !!!RESTORE_DATA!!!.txt
  • !!!KEYPASS_DECRYPTION_INFO!!!.txt
  • !!!WHY_MY_FILES_NOT_OPEN!!!.txt
  • !!!SAVE_FILES_INFO!!!.txt
  • !readme.txt.

Bir fidye notu dosyası genelde şu şekilde görünür:

ATTENTION!

Don't worry, you can return all your files!
All your files like photos, databases, documents and other important are encrypted with strongest encryption and unique key.
The only method of recovering files is to purchase decrypt tool and unique key for you.
This software will decrypt all your encrypted files.
What guarantees you have?
You can send one of your encrypted file from your PC and we decrypt it for free.
But we can decrypt only 1 file for free. File must not contain valuable information.
You can get and look video overview decrypt tool:
https://we.tl/t-22xnNoaxJk
Price of private key and decrypt software is $980.
Discount 50% available if you contact us first 72 hours, that's price for you is $490.
Please note that you'll never restore your data without payment.
Check your e-mail "Spam" or "Junk" folder if you don't get answer more than 6 hours.


To get this software you need write on our e-mail:
gorentos@bitmessage.ch

Reserve e-mail address to contact us:
gorentos2@firemail.cc

Your personal ID:
151hTdLhhGwklFGqWuVEdX2AugXeaiam

Bu fidye not dosyasında dosyalarınızın şifrelendiği ve fidye ödemesinin nasıl yapılacağı bilgisi vardır. Fidye notu dosyasında fidye miktarının 980 dolar olduğu fakat 72 saat içinde ödeme yapılırsa  490 dolar ödeme istenildiği yazıyor.

 

.cetori uzantısına sahip dosyalar için sadece çevrim dışı anahtar ile dosyalarınız şifrelendiyse çözüm var.  Bunun dışında şuan için çözüm yok.  Dosyalarınız çözülebilir mi öğrenebilmek için şu çözümdeki işlemi yapın: Stop fidye virüsünün şifrelediği dosyaların şifresi nasıl çözülür? 

Stop fidye virüsü dosyalarınızı, virüs bulaştığında internete erişemiyorsa Offline Key denen çevrim dışı bir anahtar ile şifreliyor. Eğer internet bağlantınız o esnada varsa virüs teknik bir sorun yaşamadıysa size özel bir anahtar ile şireleme yapıyor. Bu durumda dosyalarınızı çözmek, para, fidye ödemeden şuan için mümkün değil.

.cetori virüsü bulaştı ne yapabilirim?

Öncelikle şifrelenen dosyalar sizin için önemli mi? Cevabınız hayırsa bilgisayarı formatlayabilirsiniz. En temiz çözüm bu olacaktır.

Cevabınız evetse o zaman yukarıdaki şifre çözme linkini tıklayın ve videoda anlatılanları yapın. Bu çözüm olmazsa yapabileceğiniz başka bir işlem yok. Çözüm çıksın diye beklemelisiniz. Önerim bu başlığı, uzmanim.net'i ve youtube kanalını takibe almanız. Çözüm bulunduğu an bunu paylaşıyoruz sizleri bilgilendiriyoruz. Boşuna bir arayışa girmeyin. Sizin gibi zorda kalanların durumundan faydalanmak isteyen ve sizi dolandırmak isteyen yüzlerce kişi etrafta geziniyor. "Abi x kişi bunu çözüyormuş" gibi yalanlara inanmayın. Paranızı almak için yapmayacakları şey yok. Hatta fidye ödemesi 500$ olan bir kullanıcının şifre çözene 2000$ ödediğine sahit oldum. Sizin adınıza fidye ödemesi yapıp sonra daha fazlasına size satan firma ve şahıslardan uzak durun.

Dosyalar sizin için çok önemliyse o zaman fidye ödemeniz gerekecek. Kesinlikle çok zorda kalmadıkça Fidye ödemesi yapmayın.