disk %100 sorunu

mehmetozcan18 (1) 7 yıl önce sordu

görev yöneticisini açtığımda disk %100 gözüküyor buda bilgisayarın yavaşlamasına neden oluyor. virüs programları ile tarama yaptım windowsu sıfırladım ama yinede işe yaramadı

 

Toplam 2 cevap


candan (4301) 7 yıl önce cevapladı

Windows açılışta gereksiz çalışan programları kapatın yeni sıfırlanmış bir bilgisayarda virüs olma ihtimali az gereksiz açılan programları görev yöneticisi / başlatma /  burdanda  kapatabilirsin fakat bütün çalışan programları göremessin bu programı indirin kurun burdan kapatın burdan indirin araçlar / otamatik kapatma yöneticisinden çalışmasını istemediğiniz programın tikini kaldırın

mehmetozcan18 7 yıl önce

ilgi için teşekkür ederim

mehmetozcan18 7 yıl önce

bide benim hard disk de fazla ısınıyor bu sorun neyden kaynaklanır pc hp pavilion dv6

candan 7 yıl önce

oyunlarda ısınır normalde ısınmaz

temmuz (12505) 7 yıl önce cevapladı

Zararlılar için alttakiler ilede taratırsan iyi olur:

Malwarebytes nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

Junkware Removal Tool nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

HitmanPro nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

Adwcleaner nedir, nasıl kullanılır? (tıkla)

 

Ayrıca CHKDSK taraması (disk denetlemesi) yaparsın:

Disk bölümlerini (bilhassa C.'yi ama varsa diğer bölümleride) /f ve /r komutlarıyla tara ( chkdsk c: /f /r ve varsa chkdsk d: /f /r gibi ).

CHDSK taraması nasıl yapılır:

Yönetici yetkisi ile cmd (komut istemi) açılır ve chkdsk komutu yazılarak enter'lenir. Çikan y/n sorusuna cevabı yazılarak yine enter'lenir.

Taramalar oldukça uzun sürer, sabırla sonuna kadar beklenmelidir (Bazan taramadaki ilerleme takılır gibi uzunca bir süre aynı %'de de kalabilir. Hiç meraklanmayın ve sabırla beklemeye devam edin. Eninde sonunda tarama kaldığı yerden devam edecek ve sonuçlanacaktır.).