Dizin adı geçersiz hatası nasıl çözülür?

42nihateren (1) 5 yıl önce sordu

Bilgisayarıma sistem geri yükleme yapmıştım daha sonra yüklü bir oyun silindi . Sistem geri yüklemeden sonra oyunu setutan yeniden kuruyordum ama her seferinde yarısına gelince error veriyor ve dizin adı geçersiz diyor. Çözüm olarak ne yapmalıyım?

Toplam 2 cevap


temmuz (12505) 5 yıl önce cevapladı

1- CHKDSK taraması yapılır:

Disk bölümlerini (bilhassa C.'yi ama varsa diğer bölümleride) /f ve /r komutlarıyla tara ( chkdsk c: /f /r ve varsa chkdsk d: /f /r gibi ).

CHKDSK taraması nasıl yapılır:

Yönetici yetkisi ile cmd (komut istemi) açılır ve chkdsk komutu yazılarak enter'lenir. Çikan y/n sorusuna y cevabı yazılarak yine enter'lenir.

Taramalar oldukça uzun sürer, sabırla sonuna kadar beklenmelidir (Bazan taramadaki ilerleme takılır gibi uzunca bir süre aynı %'de de kalabilir. Hiç meraklanmayın ve sabırla beklemeye devam edin. Eninde sonunda tarama kaldığı yerden devam edecek ve sonuçlanacaktır.).

2- sfc /scannow

Komut isteminde (CMD) üstteki komutu çalıştırarakta problemlerin düzeltilmesi denenenir (Arabirim "Yönetici olarak çalıştır" istemiyle başlatılmalıdır).

sfc /scannow komutu nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır? (tıkla)

Ayrıca;

- Yüklenmek istenen oyunun setup'ı (kurulum dosyası) rar (sıkıştırılmış dosya) içerisinden çalıştırılmak isteniyorsa böyle yapılmamalı, önce rar'dan çıkartılmalı ("Dizine Çıkart") ve öyle, oradan çalıştırılmalıdır.

- Antivirüs programı geçici olarak durdurularak (devre dışı bırakılarak) yükleme denenmelidir.

- Yine setup bir optik disk (DVD / CD) yada USB aygıt üzerinden çalıştırılıyorsa bundanda vazgeçilmeli ve yükleme (kurulum) dosyaları masaüstüne kopyalanarak birde oradan yükleme (kurulum) denenmelidir.

Bunların hiç biri çözüm sağlamazsa hata mesajının bir görüntüsünü alarak konuya eklersin, bir de oradan bakar değerlendiririz.

 

murat (12492) 5 yıl önce cevapladı

Bilgisayarda oturum açtığın kullanıcı adı türkçe karakter içeriyor olabilir. Bilgisayarında yeni bir kullanıcı oluştur ve bu kullanıcı ile bilgisayara giriş yap. Bu kullanıcı adı şu harfleri içermesin: ç ş ğ ü ö ı İ

Muhtelen aldığın dizin adı geçersiz hatasının sebebi bu.