Dosyaların sağ üstünde birbirine bakan 2 ok

61ts (3) 6 yıl önce sordu

Formattan sonra gelen bilgisayarımda neredeyse her dosyanın oyunun vs. sağ üstünde (tıklama yeri) yukarı aşağı birbirine doğru 2 ok var.Yeni klasör oluşturmam dahil.Sıkıştırılmış dosya olarak görünüyor ve her yeni klasör o şekilde oluyor düzeltirken karşıma şu dosya olmayabilir tarzında uyarı geliyor şuana kadar ki dosyalar tamam da yenileri nasıl sıkıştırılmış olmadan kaydedebilirim Teşekkürler.

Toplam 3 cevap


omercik (9418) 6 yıl önce cevapladı

Bu simgeleri görüyorsanız ilk olarak C: sürücünüzde yeterli yer kalmamış ve Windows dosya ve klasörleri otomatik olarak sıkıştırmaya başlamış olabilir.

Öncelikle C sürücüsünde yani Windows sisteminin kurulu olduğu sürücüde gereksiz dosyaları silin ve diskinizde yer açın. Elbette sizde işletim sistemi farklı bir sürücüde yüklüyse, örneğin D sürücüsü o diskte yer açın.

Disk temizleme ile ilgili buradan bilgi alabilirsiniz: Windows 10'da gereksiz dosyalar nasıl silinir?

Bu ok işaretleri yüklediğiniz üçüncü parti programlardan herhangi birisinden dolayı oluşmuş olabilir. Öncelikli olarak temiz önyükleme gerçekleştirmenizi tavsiye ederim. Temiz önyükleme gerçekleştirme adlı makaleye göz atabilirsiniz.

Ayrıca şu bilgiyide vereyim:

 

Bu ok işaretleri bir dosya sıkıştırmasını temsil eder. Yerel Disk C'ye sağ tık > Özellikler ekranında "Disk alanından kazanmak için sürücüyü sıkıştır" seçeneğini kaldırıp sistemi yeniden başlatın. 

Veya o işaretin olduğu dosyaya sağ tık > Özellikler > Gelişmiş ekranında sıkıştırma kelimesi geçen seçeneği boş bıraksanızda olur.

 

61ts 6 yıl önce

Cevabınız için teşekkür ederim.Bu durum formattan sonra oldu şimdi ben o seçeneği kaldırdığımda dosya başka bir işlem tarafında kullanıldığında bu dosyaya erişilemiyor diyor.Yoksay deyip düzeltsem bu sorunu acaba sıkıntılı sonuçlar doğurur mu teşekkürler.

omercik 6 yıl önce

Hayır hiçbir problem olmaz, O seçeneği kaldırmanızın anlamı şudur: "Yerel Disk C diskinin içinde sıkıştırılmış bir dosya varsa, onu sıkıştırmaktan vazgeç" Bunu yapmış olursunuz kısaca @61ts

omercik 6 yıl önce

Hatta ben sadece Yerel Disk C'yi söyledim ama diğer sürücülerinizde kontrol edin, aynı işlemi onlar üzerinde de yapabilirsiniz istiyosanız.

murat (12492) 5 yıl önce cevapladı

Klasör üzerinde sağ üst köşede birbirine bakan iki mavi ok o klasör sıkıştırıldı anlamına gelir. Windows NTFS dosya sisteminde klasörler diskte yeterli yer kalmadığında sistem tarafından otomatik olarak  sıkıştırılabilir.

Bir klasör üzerinde birbirine bakan iki mavi ok simgeleri görüyorsanız ilk olarak C: sürücünüzde yeterli yer kalmamış ve Windows dosya ve klasörleri otomatik olarak sıkıştırmaya başlamış olabilir.

Son gelen Windows 10 güncellemesi ile birlikte artık diskte yeterli yer yoksa Windows dosyaları otomatik olarak sıkıştırıyor. Siz de bu yüzden klasörlerin üzerinde birbirine bakan 2 mavi ok görüyor olabilirsiniz.

Öncelikle C sürücüsünde yani Windows sisteminin kurulu olduğu sürücüde gereksiz dosyaları silin ve diskinizde yer açın. Elbette sizde işletim sistemi farklı bir sürücüde yüklüyse, örneğin D sürücüsü o diskte yer açın.

Disk temizleme ile ilgili buradan bilgi alabilirsiniz: Windows 10'da gereksiz dosyalar nasıl silinir?

Diskte yer açtıktan sonra o klasörlerin sıkıştırmasını kaldırabilirsiniz. Klasördeki sıkıştırmayı kaldırmak için şunu yapın:

  1. Dosya ya da sürücüyü sağ tuşla tıklayın özelliklere gidin.
  2. Genel > Gelişmiş butonuna basın.
  3. Disk alanından kazanmak için içeriği sıkıştır seçeneğinin işaretini kaldırın.
venorunch (5) 6 yıl önce cevapladı

Bir Resim Atabilir misin ? Sorunu Tam Olarak Anlamak İstiyorum