e - postayla bir program gönderilir mi ?

mat7 (341) 8 yıl önce sordu

e - postayla  bir  program  gönderilir mi ?

Gönderilirse   nasıl  gönderilir ?

Toplam 3 cevap


murat (12492) 8 yıl önce cevapladı

Hem evet, hem hayır.

Programın boyutu küçükse gönderilebilir. Fakat mantıklı değil bu işlem. Mail sunucular çalıştırılabilir dosyaların gönderilmesine izin vermezler. En azından pek çoğu bu tür içerikleri siler veya engeller.

Örneğin bir Office programını mail ile gönderemezseniz çünkü boyutu oldukça fazladır. Yine gönderseniz bile .exe uzantılı dosyalar yani çalıştırılabilir dosyalar güvenlik sebebi ile silinir.

mat7 8 yıl önce

Çok teşekkürler, sağ olun .

yusufbozar (348) 8 yıl önce cevapladı

GMAİL İÇİN

Şu türdeki dosyaları gönderemez veya alamazsınız:

.ade, .adp, .bat, .chm, .cmd, .com, .cpl, .exe, .hta, .ins, .isp, .jar, .jse, .lib, .lnk, .mde, .msc, .msp, .mst, .pif, .scr, .sct, .shb, .sys, .vb, .vbe, .vbs, .vxd, .wsc, .wsf, .wsh

Yukarıda listelenmiş olan türde dosya içeren iletiler gönderene otomatik olarak geri döner. Gmail, sıkıştırılmış bir biçimde gönderilmiş olsa bile bu türde dosyaları kabul etmez. Sıkıştırılmış biçim örnekleri aşağıda verilmiştir:

.zip, .tar, .tgz, .taz, .z, .gz, .rar

mat7 8 yıl önce

Çok teşekkürler cevap verdiğiniz için . Göndereceğim program 727 kb . proogramı yüklüyorum bu dosya eklenemez diyor . Başka formata döndüremiyorum çünkü programın üzerine gelip tıkladığımda birlikte aç seçeneği çıkmıyor . Bu durumda ne yapmalıyım ?

yusufbozar 8 yıl önce

düzeltme yukarı ekledim

yusufbozar 8 yıl önce

Eskiden gönderiiyordu. aklımda öyle kalmış neyse Ama bulut kullanabilirsin. Dosyanı buluta ekle ve paylaş sana bir indirme linki verecek.Bu linki karşıdaki kişiye maille atabilirsin. Oda kolayca indirir.

mat7 8 yıl önce

Çok teşekkürler. Bilginize sağlık. iyi çalışmalar .

temmuz (12505) 8 yıl önce cevapladı

Küçük boyutlu exe'ler dahil her çeşit dosyayı WinRar, WinZip vb ile sıkıştırarak gönderebilirsin. Bir problem çıkmaz.

Not: Dönüştürmek istediğin dosyanın üzerine tıklayıp birlikte aç yapma. Mesela WinRar ile sıkıştırmak için (Sisteminde bu programın kurulu olması gerekir) sıkıştırılacak dosyaya sağ tıklayarak açılacak sağ tık menüsünden ya önce "Arşive ekle.." komutuyla sıkıştırır ve sonra e-mail'ine ekleme yolu ile gönderirsin yada yine aynı menüden doğrudan "Sıkıştır ve eposta gönder" komutunu kullanırsın.