Fidye virüsü uzantısı ooii

cengizhann (1) 2 yıl önce sordu

Hayırlı çalışmalar. Arkadaşlar yakın zamanda dosyalarının uzantısı Fidye virüsü tarafından ooii olarak değişti. Erişim sağlayamıyorum. Sistemi malware ile tarattim. Bı çözümü var mıdır.?

Toplam 3 cevap


alattin (16999) 2 yıl önce cevapladı

Geçmiş olsun. Bulaşan zararlının adı:  STOP (DJVU) Ransomware

Son dönemde Stop DJVU karşımıza ddsg, .piiq, .neer, .leex, .zqqw, .pooe, .zzla, .wwka, .gujd, .moqs, .hhqa .aeur, .guer, .nooa, .muuq, .reqg, .hoop, .orkf, .iwan, .lqqw,.efdc, .wiot, .koom, .rigd,.tisc, .mded, .nqsq, .irjg, .vtua, .maql, .zaps, .rugj, .rivd, .cool, .palq, .stax, .irfk, .qdla, .qmak, .futm, .utjg,  .iisa, .utjg, .robm, .rigj, .moia, .yqal, .hgsh, .mljx, .yjqs, .shgv, .hudf, nnqp, .sbpg. .xcmb, .miia, .loov, .vgkf, .nqhd, .zaqi, .vfg, .fhkf, .maak, .yber, .qqqw, .qqqe, .qqqr, .yoqs, .bbbw, .bbbe, .bbbr, .maiv, .avyu, .cuag, .iips, .qnty .ccps, .ckae, .gcyi, .eucy,  .ooii, .jjtt, .rtgf, .fgnh uzantılarından biriyle çıkıyor.

.ooii uzantısı da en son varyantlardan birine ait ve bilinen bir şifre çözme yöntemi dünya genelinde yok. Offline Key ile şifreleme yapıldıysa bir ihtimal ilerleyen günlerde çözüm bulunabilir. Fakat Online Key için bir çözüm yolu bugüne kadar bulunamadı.

Burada bir yazım var neler yapabilirsiniz anlattım: Bilgisayara Stop (DJVU) fidye virüsü bulaştığında yapılması gerekenler

 

xbedirhanx (836) 2 yıl önce cevapladı

Malwarebytes ile tarama yapip virusu sildiyseniz dosyalari. normale dondurmek icin Emsisoft Sifre cozme aracini denemelisiniz. Sifrelerin kesin cozulup cozuleyecegini bilmiyorum ama denemekten zarar gelmez.

LINK: https://decrypter.emsisoft.com/submit/stopdjvu/

alattin 2 yıl önce

Emsisoft şifre çözme aracı sadece Offline Key ile şifrelenen ve Offline Key'i elde edilmiş şifreli dosyalarda işe yarıyor. ooii için nenüz offline key elde edilemedi maalesef.

cengizhann (1) 2 yıl önce cevapladı

Kardeşim çok teşekkürler. program maalesef çözmedi şifreyi. sanırım bi çözümü bulunana kadar beklicem.

alattin 2 yıl önce

Emsisoft şifre çözme aracı sadece Offline Key ile şifrelenen ve Offline Key'i elde edilmiş şifreli dosyalarda işe yarıyor. ooii için nenüz offline key elde edilemedi maalesef