Fifa 18 siyah ekran hatası ve "msvcp120.dll bulunamadı" sorunu çözümü

omercik (9418) 6 yıl önce sordu

FIFA 18 çalıştırırken "Kod yürütülmesi devam edemiyor. MSVCP120.dll bulunamadı.." hatası alıyorum. FIFA 18 açılırken siyah ekran çıkıyor ve oyundan atıyor. FIFA 18 siyah ekran sorununun çözümü nedir? Ne yapmalıyım?

Toplam 1 cevap


omercik (9418) 6 yıl önce cevapladı

FIFA 18 oyunu kurulum ve kurulumdan sonra çıkan bazı sorunlar için çözüm önerilerim.

Her şeyden önce ekran kartı sürücülerinizi güncelleyerek işe başlayın. Ayrıca FIFA 18, DirectX sürümü 11'den aşağı olan sistemlerde çalışmıyor. Bunu da dxdiag komutuyla kontrol edin. Böyle bir probleminiz varsa bu öneriler sizin işinize yaramayacaktır.

Siyah ekran çıkıp oyundan atma sorunu:

  • Öncelikle Fifa18DualCoreFix.zip arşivini indirin ve masaüstüne klasör halinde çıkartın.

Fifa18DualCoreFix: https://mega.nz/#!VUpUWLAD!6dB9440bfmc-rjKuzFoycjGdx0k5JC-ZIBaYoBjoa9E

  • Şimdi masaüstüne çıkarttığınız klasörün içindeki dosyaları FIFA 18'in kurulu olduğu klasöre atın. Yalnız atarken herhangi bir ek klasöre değil, direkt oyunun kurulu olduğu dizine atmaya dikkat edin. 
  • Dosyaları sorunsuz bir şekilde attıysanız şimdi Extreme Injector v3.exe dosyasına sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştır deyin. Bu dosyayı oyunun kurulu olduğu klasörden çalıştıracaksınız, masaüstüna çıkarttığınız klasörden değil. Buna dikkat edin.
  • Karşınıza küçük bir pencere gelecektir. Buradaki Process Name kısmına FIFA18.exe yazın. Yazdıktan sonra Add DLL butonuna tıklayın ve dualcore.dll dosyasını seçin.

Bunları yaptıktan sonra son bir işlem kaldı. Burada açıkçası biraz el çabukluğu gerekiyor. 1 saniyelik bir işlemle yapacağız bu işlemi. 

Şimdi FIFA 18'i açın ama o küçük pencere bir kenarda dursun. Mantık şu: FIFA 18'in o Play, Game Settings gibi bölümünün olduğu ilk ekranda Play tuşuna basacaksınız ve ardından hemen o küçük penceredeki Inject butonuna basacaksınız. Arada yalnızca 1-2 saniyelik bir süre var. Bu 1-2 saniyelik süreyi tutturup Inject butonuna basabilirseniz artık oyun sorunsuz bir şekilde açılacaktır.

Oyunu açarken tepki vermeme sorunu:

Oyunu sorunsuz bir şekilde kurdunuz, açmaya çalışıyorsunuz ama tepki vermiyor. Bunun temel sebebi ekran kartı sürücünüzün güncel olmamasıdır. Üreticiniz tarafından sunulan en güncel yazılımı yüklemeyi ihmal etmeyin. AMD tabanlı ekran kartınızı AMD Driver Autodetect yazılımı yardımıyla, NVIDIA tabanlı kartınızı ise GeForce Experience uygulaması yardımıyla güncelleyebilirsiniz. Aynı zamanda eğer DirectX sürümünüz 11'in altındaysa ve sisteminiz destekliyorsa DirectX sürümünüzü de mutlaka güncellemelisiniz. Bunu Windows'un en son DirectX sürümünü yükleme sayfasından kontrol edin.

AMD Driver Autodetect: http://support.amd.com/en-us/download/auto-detect-tool

GeForce Experience: https://www.nvidia.com/tr-tr/geforce/geforce-experience/

"Kod yürütülemiyor. msvcp120.dll eksik" hatası:

Dll dosyalarının eksik olması genelde Visual C++ yazılımlarının yüklü olmamasından kaynaklanır. Eğer bilgisayarınızda yoksa Visual C++ 2013 ve 2015 yazılımlarını yüklemeniz gerekir. 

Microsoft Visual C++ 2015: https://download.microsoft.com/download/9/3/F/93FCF1E7-E6A4-478B-96E7-D4B285925B00/vc_redist.x64.exe

Microsoft Visual C++ 2013: http://download.microsoft.com/download/2/E/6/2E61CFA4-993B-4DD4-91DA-3737CD5CD6E3/vcredist_x64.exe