Finans (fintech) sektöründe yer alan yazılım dilleri

mcnsvr (1) 6 yıl önce sordu

Finans (fintech) sektöründeki yazılım dünyasında kendini geliştirmek isteyenler için başlangıç seviyesi yazılım dili tavsiyeleriniz ne olurdu? Özellikle ödeme hizmet sunan firmalardaki yazılımları esas alarak soruyorum. (İninal, Moneygram, İyzico, UPT, PayU, N Kolay vb.)

Toplam 1 cevap


alattin (16999) 6 yıl önce cevapladı

Bu tür büyük kurumlarda aynı anda farklı teknolojiler kullanılır.  Örneğin İyzico Java ekosistemini kullanıyor. Genel olara Java, C#, Python gibi diller revaçta.

Daha çok ilgilendiğin bir firma varsa onun iş ilanlarına bakmanı tavsiye ederim. Bu sana fikir verecektir. Örneğin burada bir tane var: https://www.linkedin.com/jobs/view/445323217/

mcnsvr 6 yıl önce

Evet böylesi daha mantıklı haklısınız. Teşekkürler.

alattin 6 yıl önce

Rica ederim @mcnsvr

mcnsvr 6 yıl önce

Front-end / Back-end hariç hangi programlama diline yönelmeli sizce bu sektörde?

alattin 6 yıl önce

@mcnsvr ilgi ve bilgi alanına bağlı olarak elbette farklı alanlara yönelebilirsin. Veritabanı, test gibi farklı alanlar da mevcut.

mcnsvr 6 yıl önce

@alattin Şuan jr system eng. yapmaktayım, şirketin yazılım ayağının bir ucundan tutabilmem için belirli bir seviyeye gelmem gerek. Sıfırdan ve hızlı dalacağım kodlama dünyasına.

alattin 6 yıl önce

@mcnsvr yukarıda bahsettiğim dillerden başlayabilirsin, temel olarak birbirlerine yakındır. Bu sebepten birini öğrendin mi diğerini öğrenmesi çok kolay olur. Özellikle C# - Java çok yakındır.

mcnsvr 6 yıl önce

@alattin benim aklımda da ikisi vardı teşekkürler. Python en basiti deniliyordu öğrenmek açısından. Fakat bu sektör için en mantıklı seçim mi java ve c# dan önce? Ek olarak; siber güvenlik alanındaki yazılım işleri hakkında neler söylerdiniz? :)

alattin 6 yıl önce

@mcnsvr siber güvenlik tamamen farklı bir konu. Bu alanda genelde hazır çözümler yaygın olarak kullanılıyor

mcnsvr 5 yıl önce

@alattin hem sistem hem yazılım tarafını birleştireceğim bir yol,alan, öneriniz var mı peki? her ne kadar ikisi de farklı olsa da...

alattin 5 yıl önce

devops kavramını araştırmanı öneririm @mcnsvr