ghz aniden düşmesi

rialx (22) 3 yıl önce sordu

Oyuna girdiğim de kısa süre sonra ghz 2,60dan 0,78 e bi anda düşüyor 30-40 saniye öyle kalıyor sonra yine düzeliyor ama o sürede oyun çok donduğundan  zevk alamıyorum oyundan bunun çözümü var mıdır ? Varsa şimdiden teşekkürler. Bu arada turbo mod açıktı onu kapattım.

Toplam 2 cevap


darkcrak (5168) 3 yıl önce cevapladı

Bilgisayarının RAM larında sorun olabilir. 2-3 senelik bir bilgisayar veya daha eski bir bilgisayar ise RAM'ın ucundaki metal kısımlarda kararma oluyor ve buda RAM'ın verimli çalışmasını engelliyor bunun çözümü ise silgi ile az bastırmadan ve aşırı derecede kırcak şekilde bastırmadan silmek iki tarafınıda yani arkasını ve önünü silgi ile silmek.

Bu silgi yöntemini çoğu bilgisayarcı uyguluyor ve sizden fazlasıyla parasını alıyorlar ama etkili bir yöntem

hydra (3800) 3 yıl önce cevapladı

Sistemin belki yetersizdir oyun için, belki diğer donanımlar yüzünden drop yaşıyorsundur. Kullanımın normal olduğunu düşünüyorum, gerektiği zaman işlemcinin GHz'i artar. Yakında FPS arttırma ile ilgili bir makale hazırlayacağım, detaylıca ne yapılması gerektiğini, gerektiği zaman hangi parçaların upgrade edilmesi gibi gibi. İşlemcin nedir ?

rialx 3 yıl önce

745m Ekran kartı i5 4. Nesil

hydra 3 yıl önce

hangi oyunlarda böyle oluyor ?

hydra 3 yıl önce

Isınması söz konusu olabilir, oyundayken işlemci sıcaklığını kontrol et. @rialx

rialx 3 yıl önce

valorant ve lol de oluyor pubg mobile de çok nadiren 20 maçta 1 oluyor diyebilirim

hydra 3 yıl önce

Isınıyor olabilir, 20 maçta bir oluyorsa muhtemelen ısınıyordur, çok oynuyorsun belli, laptop kullanıyorsun bu yüzden laptobu yüksek tut hava alacak ve hava atacak yeri olsun, valorant için biraz düşük bir sistem, lol ü bilmiyorum. @rialx