Gideceğiniz site kötü amaçlı yazılım içeriyor

alivecan (337) 5 yıl önce sordu

Bir siteye girmek istediğimde şu geliyor: Gideceğiniz site kötü amaçlı yazılım içeriyor

Şu anda www..com sitesindeki saldırganlar, bilgilerinizi (örneğin, fotoğraflar, şifreler, mesajlar ve kredi kartları) çalabilecek veya silebilecek tehlikeli programları bilgisayarınıza yüklemeye çalışabilir. Daha fazla bilgi

Reklam olmasın diye siteyi kaldırdım. Siteye girsem virüs girer mi?

Toplam 2 cevap


alattin (16999) 5 yıl önce cevapladı

Google Chrome Gideceğiniz site kötü amaçlı yazılım içeriyor uyarısı site zararlı kodlar içeriyorsa karşına gelir.  Genelde site bilindik bir site (crack,hack vb konularda olmayan bir siteyse) sahibinin bundan haberi yoktur. Web sunucudaki web  sayfalarına javascript tabanlı zararlı kodlar yerleştirilir ve siteyi ziyaret eden kullanıcılara virüs ve benzeri zararlı yazılımlar bulaştırılmaya çalışılır.

Bir sitede Gideceğiniz site kötü amaçlı yazılım içeriyor uyarısı alıyorsan o siteye girmemeni öneririm.  Pek çok web sitesi üzerinden fidye yazılımı (fidye virüsü) dağıtılabiliyor. Böyle bir saldırıya maruz kalmamak için bu tür uyarılar aldığın sitelerden uzak durmalısın.

ybaskin34 (1440) 5 yıl önce cevapladı

Şöyle bi hata mı ? 

Bu hatayı alıyorsanız eğer " Banka İşlemleri gibi önemli işlemler " yapacaksanız girmemenizi öneririm.. Ama normal sıradan bir site ise bu durumda " Ayrıntılar " tıklayarak bu uyarıyı yoksay siteye git gibi bi seçenek olmalı ; buna tıklayarak siteye erişim sağlayabilrisiniz. 

Bu hata sanırım bazen sitelerin SSL sertifika süresi dolduğu zaman çıkar. Bu durumu ancak site sahipleri düzeltebilir yani kullanıcı olarak teknik bişey yapamazsın sadece dediğim şekilde önemsiz site ise giriş yapabilirsin.