Gravatar nedir? Nasıl Kullanılır?

hakan (15424) 10 yıl önce sordu

Gravatar, gravatar üzerine yükleyeceğiniz profil resminizi, gravatar hizmetini kullanan sitelerde otomatikman görüntülenmesini sağlayacak bir hizmettir. Gravatar'a profil resminizi yüklersiniz. Daha sonra üye olduğunuz sitelere gravatar üzerinde kayıtlı email adresinizi girdiğinizde profil resminiz otomatik olarak görüntülenmeye başlar.

uzmanim.net profil resmi olarak gravatar kullanır.

Toplam 3 cevap


hakan (15424) 10 yıl önce cevapladı

Gravatar nedir?

Avatar, sizi online dünyada temsil eden resimlere verilen addır.  Gravatar ise, Globally Recognized Avatar ifadesinin kısaltmasıdır.  

Gravatar.com sitesine üye olduğunuzda size email adresiniz ile eşleşen bir avatar tanımlamanıza olanak sağlanır. Gravatar sistemini kullanan herhang bir sitede bu email adresiniz ile üyelik
oluşturduğunuzda üye olduğunuz sitede avatarınız otomatik görünmeye başlar. Gravatar herkese açık ücretsiz bir hizmettir.

Gravatar nasıl kullanılır?

Öncelikle buraya tıklayarak  Gravatar kayıt formuna ulaşın.

Gravatar kayıt formu aşağıdaki gibi görünecektir. Bu formda email adresinizi, username(kullanıcı adınızı), Password (parolanızı)  yazın.

Sonra sign up butonuna tıklayın. We sent you a confirmation email! mesajını gördüğünüzde email adresinizi kontrol edin.

Kayıt formuna doldurmuş olduğunuz email adresinize aktivasyon maili gelecek oradaki linki tıklayarak hesabınızı aktive edin. Onay maili görünmüyorsa mail kutunuzda spam (istenmeyen posta, çöp posta) bölümünü kontrol edin.

Gelen mailde Activate Account butonuna tıkladığınızda karşınıza Your WordPress.com account has been activated! mesajı gelecektir. 

Bu ekranda Sign in to Gravatar butonuna tıklayın.

Daha sonra gravatar ana sayfasında bulunan login butonunu tıklayın.

Manage Gravatars pencresinde email adresiniz görünecektir. Bu pencerenin altındaki Add a new image linkine tıklayın.

 

Add new Image tıkladığınızda yeni dosyayı bilgisayarınızdan seçebilir, bir internet sitesinden link verebilir veya web cam üzerinden yeni fotoğraf çekip yükleyebilirsiniz.

Upload new butonu ile bilgisayarınızan yeni bir resim seçin.

 

 

Daha sonra Crop And Finish diyerek gravatar resim yükleme işlemini bitirin. Daha sonra  karşınıza Choose a rating for your Gravatar ekranı gelecektir. Burada G harfini tıklayarak resminizin tüm sitelere için uygun olduğunu belirtin.
Cinsel içerikli avatar kullanımı uzmanim.net'te yasaktır. Bunu unutmayın.

Artık bu email adresi ile kayıt yağtığınız tüm siterde resminiz görüntülenecektir.

 

hakan 7 yıl önce

Güncellendi.

hakan 7 yıl önce

@taha17 bildirim için teşekkürler

taha17 7 yıl önce

Ne demek benimde işime yaradı sizde sağolun.

deniz (1) 9 yıl önce cevapladı

Uzmanım.net'e kaydolduktan bir zaman sonra gravatar aldıysak uzmanım.net'te kullanamayacağımız anlamına mı gelir? Ayrıca üye olduğumuz her sitede illa bu resim mi çıkar, yani A sitesinde başka B sitesinde başka resim kullanamaz mıyız?

murat 9 yıl önce

gravatarara kayıtlı olduğunuz e-mail adresi ile bir siteye üye olursanız, o resim görüntülenir. A sitesinde başka B sitesinde başka kullanmak istiyorsanız farklı email adresleri kullanabilirsiniz.

lion (595) 7 yıl önce cevapladı

Merhaba, ben daha önce profil resmimi yapmıştım. Sitenin tasarımı değişmesiyle profil resmimde artık görünmüyor nedeni nedir acaba? Tekrar yapsamda işe yaramıyor.

hakan 7 yıl önce

http://uzmanim.net/hesap/duzenle/lion bölümüne girip profilini günceller misin? Sadece Kaydet'i tıklaman yeterli. Sonra çıkış yapıp- tekrardan giriş yapmayı dener misin?

lion 7 yıl önce

Teşekkürler Hakan sorunum düzeldi