Gta 4 grafik sorunu nasıl düzeltilir

kullanici287078 (1) 7 yıl önce sordu

win 10 - 4gb ram - intel hd 4000 .2 gb ekran kartı -i5      gta 4 kasıyor ! commandline.. falan herşeyi denedim driverler tamamen günceldir. o zaman sorun ne ?? niye kasıyor

Toplam 1 cevap


ismailsarp (6010) 7 yıl önce cevapladı

Grafik işlemciniz HD 4000 ise kasması normaldir.Siz işlemci içerisinde gelen ve 64 Bit veriyollu bir grafik kartı kullanıyorsunuz, bu karttan çok birşey beklemeyin.

Ayrıca diğer bir sorun da GTA 4 oyununun optimizesi ile alakalı;

GTA 4 oyununda kasma,donma,fps düşmesi sorunları oldukça fazladır.Bunun nedeni GTA 4 oyununun grafik optimizesinin düzgün yapılmamış olması.Oyun bilgisayarın ekran kartını verimli kullanamıyor, diğer manayla ekran kartının gücü bu oyunda kendini gösteremiyor.Oyunda optimize sorunları bir hayli fazla.

Kendimden örnek verirsem, GTA 4 de performansını beğenmediğim bilgisayarım, GTA 5 de daha üst seviye bir performans sundu.FPS değerleri daha fazla ve oyun akıcılığı açısından GTA 4 den üstündü.

Oyun performansını arttırmak için yapabilecekleriniz;

  • GTA 4 oyununda en son sürüm patch kullanmanız,
  • Ekran kartınızın en güncel sürümünü kullanmanız,
  • işletim sistemini güncellemeniz

Bu gibi durumların ardından sorun devam ederse yapılabilecek birşey olmayacaktır.Bana kalırsa GTA 5 alın daha iyi ve performanslı çalışacaktır.Eğer bilgisayarınız masaüstü ise harici bir ekran kartı almanız gerekiyor.Aksi taktirde oyunu HD 4000 grafik kartı ile akıcı oynayamazsınız.