Hangi modemi almalıyım? Modemimin menzilini nasıl yükseltebilirim?

rzgr (17) 3 yıl önce sordu

Merhaba;

Yaklaşık 6 senedir kullanmış olduğumuz zyxel model modem kullanıyoruz. 2 oda öteden (modemden sonra 2 duvar var) kullandığımız telefonda wifi kalitesi berbat durumda. İlk yıllarında da modem aynı konumdaydı ve nispeten daha iyi çekiyordu.

Bu sebeple modem değiştirmeye karar verdik (Acaba karar doğru mu?). Telekom bayiisine gittik ve danışman bize en yeni modemi verseler bile yine 2 oda ötteden düzgün çekmeyeceğini çünkü telekomda satılan modemlerin belirli standartlarda üretildiği çin kısıtlı çekim gücüne sahip olduğunu söyledi. Üstüne piyasada satılan modemlerin böyle bir kısıtılamaya tabi tutulmadığını belirtti ve piyasadan VDSL modem almamızı önerdi. 

Şu modem işinden pek anlamıyorum ama 2 oda öteden wifi kullandığımızda bizleri kanser etmeyecek bir öneride bulunursanız çok teşekkür ederim. 

Toplam 1 cevap


darkcrak (5170) 3 yıl önce cevapladı

Modem almana gerek yok sinyal güçlendirici cihalar var ondan alıp kullanabilirsin. Sinyal güçlendiriciyi aldığın zaman prize takıyorsun ve kurulumunu yapıyorsun. Bizim evde modem oturma odasında benim odam bayaa uzakta ve internet çekmiyordu bende sinyal güçlendirici aldım ve artık internet odamda 4 diş çekiyor.

Xiaomi Mi Wifi Pro Sinyal Yakınlaştırıcı - Güçlendirici 300 Mbps

Bu sinyal güçlendiriciyi aldığın zaman cihazı ara yere koyman yeterli.

Modem değiştirmeye kararımız doğru mu?

Modemi değiştirmeniz hiç birşeyi değiştirmez fakat daha üst düzey modemler iş görür fakat onlarda pahalı ama menzil kapasiteleri standart diye biliyorum.

rzgr 3 yıl önce

@darkcrak ev 95 metre kare:D Yok yere ikinci bir radyoaktif etkiye maruz kalmak istemedik. Bu yüzden o seçeneği göz ardı etmiştik

darkcrak 3 yıl önce

Her yerde radyasyon var yani radyasyondan kaçma imkanın yok bu devirde. @rzgr zaten günümüzde her yerden radyasyon kapıyoruz.

rzgr 3 yıl önce

@darkcrak O da doğru da en azından evde çok fazla kapmayalım diye düşündüm:)

darkcrak 3 yıl önce

Zaten kullandığınız modemden de radyasyon kapıyorsunuz. Mesela işini gördükten sonra sinyal güçlendiricisini prizden çıkartabilirsin.@rzgr

darkcrak 3 yıl önce

Odanda eğer modemin çekmesini istiyorsan iyi bir modem alacaksın fakat oda radyasyon yayacak yani yine aynı hesap olacak. @rzgr

rzgr 3 yıl önce

@darkcrak aslında modem almamın bir diğer nedeni de modemin zarar görmüş olması. Birkaç kez tamire de gitti

darkcrak 3 yıl önce

@rzgr dediğim gibi her türlü radyasyonu kapacaksın. Modemin sinyal gücünden, ışıktan ve diğer teknolojik cihazlardan.