harici hdd raw sorunu

yavuzca (1) 9 yıl önce sordu

Merhabalar,
bende Western Digital My Passport Essential SE 1 TB harici hdd mevcut macbook ta yazma çalışmadığı için ntfs olan hdd mi mac te çalışan ntfs3g gibi applicationların ayarlarında yapılan yanlış bir işlem sonucu mac te görünen hdd daha sonraları görünmeyeye başladı bende windows ta çalştırdım ve formatının .raw a dönüştüğünü gördüm...Hiçbir format işlemi yapmadım bilgiler içinde eminim fakat windowstan scandisk yaparken 3 saat beklemem e rahmen %10 dan yukarı çıkmadığı için iptal ettim fakat şimdi ne mac te nede windows ta görünüyor...bilgilerin içinde olduğundan eminim acaba başka bir hdd ye nasıl alabilirim o bilgileri masaüstü win b.sayar  bağlayabilirmiyim aklıma öyle geliyor ama  piyasadaki hdd converter kablolalarına bakıyorum pekte bilgim fakat benim hdd nin çıkışlarına uymuyor..Yardımcı olabilirmisiniz lütfen..Şimdiden teşekkürler...

yavuzca 9 yıl önce

başka bir usb kablo aldım başka bir b.sayarlara bağladım faydası yok çok beklenirse disk yönetiminde görünüyor başka bir şey yok..sanırım düzeltmenin bir yolu daha yok??

yavuzca 9 yıl önce

EaseUS Data Recovery programına 2 gün bıraktım prog.hdd yi gördü fakat %2-3 lerde takıldı ...hdd bozuk değil eminim ya kart ı arızalı yada çıkışı araştırmalarımda netten bir video buldum aynı hdd yi kartını söküp bir kabloları lehimleyerek bir convert aracılığı ile direk laptopa bağladı ..bende bunu denemeye karar verdim..(not kartın üzerinde lehimlenen alanların belirtiyor neyi nereye lehimleyeceğim yani)laptopum toshiba şöyle bir sorun var hdd kartını ve laptopa bağlanılan ucu google farklı şekillerde arasamda bulamıyorum acaba sizi bildğiniz temin edebileceğim bir yer varmıdır..Teşekkürler.

Toplam 4 cevap


laboustasarim (693) 9 yıl önce cevapladı

(Hem mac hemde windows ta kullanıyorsanız hddnizi dosya türünü Fat32 olarak yaparsanız iki taraftada kullanabilirsiniz not bu bahsettiğim işlemi windows pcde yapınız ...)

Merhaba Raw olan taşınabilir Hdd nin çözümü için aşağıda anlattığım gibi kendimde uyguladım çok şükür tekrar verilerime kavuştum..

Gerekli olan donanım ve yazılımlar; 
1-] Sağlam ve sorunsuz boot olabilen bir masaüstü pc 
2-] Acronis Disk Director programı 

Yapılması gerekenler; 
1. Aşama 

( Acronis Disk Director programını kurun) Ayrıca  demo trial olmasın full sürümünü temin edin...

Raw biçiminde formatlanmış HDD'yi ikincil olarak boot olabilen masaüstü pc ye takın. 

Programı çalıştırdıktan sonra RAW formatlanmış diskin üzerinde sağ tıklayıp, 

"Change Partition Type" ı tıklayın.

Gelen menüden "07h Windows NTFS, Windows exFAT, OS/2 HPFS" yi seçin.

Programın ana penceresinde yukarıda sol tarafta damalı bayrak işaretinin yanındaki "Commit pending operations (1) i tıklayın burada disk analiz yapıyor biraz uzun sürebilir işlem bittğinde okk deyin

Acronisi kapatın 

2. Aşama 
Dos ortamına geçin (Başlat--->Çalıştır--->cmd yazarak geçebilirsiniz) 
Burada chkdsk x: /f /r komutunu çalıştırın (Burada x yerine sizin sorunlu harddiskin partition harfini yazın..Yani X sizin arızalı hdd diskinizdir) 

Bu işlem sabır işi bayağı sürüyo .Pc ile kesinlikle oynamayın nete falan yani sistem başladığında pc başından kalkın kurcalamayın yoksa donup kalıyo bilginize::)) chkdsk işlemi sabah bittiğinde sonra diskiniz eskisi gibi olacak.Bendeki kurtarılan veri boyutu 820 gb.. Bu yöntemle diski eski haline geri getirmeyi başarmış olacaksınız hemde en ufak dosyanız silinmeden hiç fire vermeden..

Saygılarımla...
 

adomax 6 yıl önce

2.yöntem ile RAW a dönüşen HDD sorunumu halletti.cevap için çok tşk.

yavuzca (1) 9 yıl önce cevapladı

Cevap İçin Teşekkür Ederim Öncelikle,
Fakat  Acronis Disk Director full sürümünü indirdim ..hdd yi bağlıyorum usb den program check ediyor yani diski görmeye çalışıyor göremiyor..Normalde de bilgisayar sağ tık yönetimde de gelmiyor aslında bazen geliyor fakat bu seferde  Acronis Disk Director görmüyor anlamadım.usbden çıkarıyorum gelip gidiyor hemen ..nasıl çözebilirim bu problemi direkt bağlasam falan olabilirmi win le çalışan bir laptopum var ne şanstırki onun da hdd si bozuk :(  Sistem bilgim yok ne deniyebilirim başka ?...

laboustasarim 9 yıl önce

merhaba öncelik olarak başka bir bilgisayarda deniyiniz sizin mevcut pc lerinizin dışında deneyin derim birde bahsettiğinz sorun aslında kablodan veya usb portundan kaynaklı gibi gözküyo farklı bir kablo ile farklı bir pc de denemedinzde fayda var çünkü diğer pcler o aygıtı tanıdı artık bu yüzden hata nedenyle açmıyor farklı bir pc ve kablo sizin sorununuzu çözcektir.

yavuzca 9 yıl önce

başka bir usb kablo aldım başka bir b.sayarlara bağladım faydası yok çok beklenirse disk yönetiminde görünüyor başka bir şey yok..sanırım düzeltmenin bir yolu daha yok??

baransel (1) 9 yıl önce cevapladı

Arkadaşım çok  basit bir yöntemle sorunu ve içindekileri kurtarabilirsin.Yapman gereken haricinin içini açmak.İçindeki hdd'yi pc'ne takmak.Eğer pc görürse sorun harici içindeki karttadır.Cuzi bir fiyata değiştiriyorlar.

laboustasarim 9 yıl önce

merhaba "baranset" bahsettiğiniz kadar kolay değil bu işlem yeni nesil hddler bildiğimiz hdd bağlantı yöntemlerini kullanmıyorlar yani sata daha farklı bir bağlantı soketi kullanılıyor harddiski açmak en son çare ama kapalı süpriz bir kutu içinden ne çıkacaği bilinmez ...

yavuzca 9 yıl önce

Çok basit olduğu doğru çünkü ilk aklıma gelen oydu fakat hdd nin ne sata nede ide çıkışı var farklı o yüzden başka yöntemler deniyorum ...Hiç başaramazsam artık sorunun hddnin kartında olduğunu anlıyacağım ya yeni bir kart alıp deniyeceğim yada lehim yöntemi ile direkt bağlamaya çalışacağım pc ye ...Bilginiz varmı acaba hdd kartını nereden bulabilirm?

murat (12492) 9 yıl önce cevapladı

Diskiniz eğer bilgisayar tarafından tanınıyor fakat partition yokmuş gibi davranıyorsa aşağıdaki işlemi yapın.

Eğer Denetim Masası\Tüm Denetim Masası Öğeleri\Yönetimsel Araçlar > Bilgisayar yönetimi > Disk yönetimi altında görünmüyorsa sabitdiskinizkiniz SATA ise kutusundan çıkartıp doğrudan bir PC kasasına bağlayabilirsiniz.

RAW diskten veri nasıl kurtarırım?

Hardiskin Raw formatına dönüşmesinin anlamı,  işletim sisteminin sabitdiskin dosya sistemini tanımlayamamasıdır. Yani işletim sistemi sabitdiskin dosya sistemi FAT, FAT32, NTFS, XFS, ext2, ext3 veya farklı bir dosya sistemimi anlayamıyor demektir.

CHKDSK veya Windows disk taraması RAW disklerde işe yaramaz.

Raw disk kurtarmada oldukça başarılı bir program var.

RAW disk kurtarmada EaseUS Data Recovery kullanabilirsiniz.

  1. EaseUS Data RecoverWindows  EaseUS Data Recovery MAC programlarından işletim sisteminize uygun olanı indirin ve kurun.
  2.  EaseUS Data Recovery programını çalıştırın.
  3.  EaseUS Data Recovery  içinden Complete Recovery seçin.

     
  4. Taranacak diski seçin ve tarama işlemini başlatın.
     
  5. Tarama sonunda bulunan klasör ve dosyaları başka bir sabitdiske kaydedin.

 

yavuzca 9 yıl önce

Disk Yönetiminde Görünmüyor hdd yi direkt b.syara bağlıyacağım fakat ne ide çıkışı var nede sata farklı bir şey...bu önderdiğiniz prog.ı gördüm daha önce fakat bu ücretli değilmi yani benim bildiğim sınırlı bir tarama kapasitesi var?

murat 9 yıl önce

Malum sitelerden temin edebilirsiniz programı. USB 3.0 konnektörü olabilir mi üzerindeki? Eğer diski bilgisayar hiç bir şekilde görmiyorsa üzerindeki PCB de sorun olma ihtimali yüksek.

yavuzca 9 yıl önce

bilgisayarım altında görünüyor zorda olsa fakat disk yönetiminde görünmüyor...dediğiniz prog.mı indirdim prog gördü şu an tarama yapıyor zaman olarak çok çok ilginç bir zaman süreci versede işe yarıyacak gibi sanırım disk 1 tb uzun sürecektir büyük ihtimal zaten..çok teşekkür ederim Murat bey yardımlarınız için sonuc sonrasında burada paylaşacağım...

yavuzca 9 yıl önce

Olmuyor Murat Bey 2 gün bıraktım prog.hdd yi gördü fakat %2-3 lerde takıldı ...hdd bozuk değil eminim ya kart ı arızalı yada çıkışı araştırmalarımda netten bir video buldum aynı hdd yi kartını söküp bir kabloları lehimleyerek bir convert aracılığı ile direk laptopa bağladı ..bende bunu denemeye karar verdim..(not kartın üzerinde lehimlenen alanların belirtiyor neyi nereye lehimleyeceğim yani)laptopum toshiba şöyle bir sorun var hdd kartını ve laptopa bağlanılan ucu google farklı şekillerde arasamda bulamıyorum acaba sizi bildğiniz temin edebileceğim bir yer varmıdır..Teşekkürler...

murat 9 yıl önce

Yavuz Bey, eğer bilgisayar diski görüyorsa PCB yani kartında sorun olacağını düşünmüyorum. Sizin probleminiz disk medyasındaki fiziksel sorun gibi görünüyor. Dönüştürücü kablolar ile ilgili http://www.bimel.com.tr şirketini aramanızı öneririm. Her tür dönüştürücü ve bağlantı kablosu kendilerinde mevcut

yavuzca 9 yıl önce

Murat Bey dediğiniz gibi mail gönderdim bimel com tr ye ellerinde converter olup olmaaığıyla ilgili ...Murat Bey rica etsem aşağıda size benim hdd nin aynısının çıkışını görebilmeniz için bir link vericeğim bakabilirmisiniz..bu tür çıkış olan bir hddyi laptopa bağlamam için googla da neyi aramam gerekecek acaba ?? İlginiz teşekkürler tekrar.. hdd görüntü linki http://arstechnica.com/civis/viewtopic.php?f=19&t=81794

murat 9 yıl önce

Sanırım micro usb. Size lazım olan micro usb to sata http://usb.brando.com/usb-3-0-to-micro-sata-cable_p02541c061d015.html böyle bir kablo