hiçbir sürücü bulunamadı yüklenecek bir yığın depolama sürücüsü sağlamak için. bu surunu çözemedim

candan (4301) 7 yıl önce sordu

hiçbir sürücü bulunamadı yüklenecek bir yığın depolama sürücüsü sağlamak için

işletim sistemi windows 7 arçelik kasalı bilgisayar bir gün evvel herşey normaldi sabah açtıığmda bilgisayar açılmadı dvd taktım ve format atmak istediğimde hardisk görünmüyor  bilgisayar açılmak istediğinde bu hata yı veriyor

 

nizi666 7 yıl önce

Sabit diskinize erişmek üzere gereken aygıt sürücüsünü yüklemek için sürücü dosyasını içeren medyasını yerleştirin ve Tamam ı tıklatın bu mesaj geliyormu

Toplam 3 cevap


ismailsarp (6010) 7 yıl önce cevapladı

Resmi iyiki de eklemişsin bu resim hatayı açık ediyor.

Resimde bilgisayarın harddiski okuyamadığı söyleniyor.Bu durumda ilk olarak yapmak gereken bilgisayara harddiski göstermek olacaktır.Windows 7 kurulum ekranına kadar gitmene gerek yok.BIOS ortamında harddiskin bilgisayara bağlı olup olmadığını görebilirsin.Eğer BIOS ta harddisk görünmüyorsa kurulumu sağlayamayacaksın zaten.Yapman gereken bilgisayarın içini açman ve harddisk bağlantı kablolarını denetlemek olacaktır.Bilgisayarın sanırım IDE yapısı ile harddiski çalıştırmakta.Bu durumda IDE kablolarının sıralamasını yapabilmek için master-slave sıralamaları kullanır.Buda harddiskin üzerinde bulunan bir jumper sayesinde gerçekleşir.Bilgisayarında tüm diskleri çıkart ve sadece harddisk bağlantısını bırak.Durum değişmezse harddisk üzerindeki sıralamaları belirleyen jumper'i çıkart ve değişik sıralara takarak dene.

candan 7 yıl önce

hardisk ömrünü tamamlamış olabilirmi acaba

ismailsarp 7 yıl önce

Olabilir bunu denemeler sonucunda anlayacaksın.

candan 7 yıl önce

tamam çok teşekürler normalde benim bilgisayarım değil bir arkadaşın sorununu çözmeye çalıştım bu bilgi benim için yeterlidiruğraştım

temmuz 7 yıl önce

Arkadaşınada, sanada geçmiş olsun :)

candan 7 yıl önce

saol temmuz eyvallah

ismailsarp 7 yıl önce

Rica ederim :)

nizi666 (179) 7 yıl önce cevapladı

"Sabit diskinize erişmek üzere gereken aygıt sürücüsünü yüklemek için sürücü dosyasını içeren medyasını yerleştirin ve Tamam ı tıklatın" Bu mesaj geliyormu ?

candan 7 yıl önce

o kısımları geçtim ben yüklenecek sürücü görünmüyor

nizi666 7 yıl önce

format cd'si bozulmuş olmasın ?

candan 7 yıl önce

format cd si ile alakası yok hardisk görünmüyor resimdede gözüküyor zaten

temmuz (12505) 7 yıl önce cevapladı

Sabah PC açılmadı demişsin ama başka bilgi vermemişsin. Ne mesaj aldın veya ekranda çıkan bilgi ve bidirimler ne idi, bunları belirtmeliydin.

Arkadaşların yeni işletim sistemi kurulurken ahci sürücüleri ile ilgili söyledikleri doğru idi (Ya ahci sürücüsü yüklenir yada BIOS'tan IDE'ye geçilir.)

Ama senin yeni sisstem yüklemeden önce mevcut sistemi açmaya çalışman gerekirdi. Bunun için önce BIOS'u default ayarlara getir (Bunu BIOS pilini çıkarıp takarakta yapabilirsin) ve PC'yi başlatmayı dene. Olmazsa başlangıçta kurulum DVD'si ile tamiratı denersin. Yine olmazsa, mesela sabit disk bulunamıyorsa bu defa kasayı açarak sabit disk güç ve veri kablolarını kontrol edersin. Yine olmazsa ve yeni işletim sistemide kurulamazsa, herhalde sabit disk değiştirmek gerekecektir.

 

candan 7 yıl önce

temmuz ilk böyle açılıyor resim ekledim

candan 7 yıl önce

mevcut işltim sistemini açamadım onarım dvdsini taktım onarımla alakalı her yolu denedim olmayınca format atmaya karar verdim

candan 7 yıl önce

hardisk ömrünü tamamlamış olabilirmi acaba

temmuz 7 yıl önce

@ismailsarp yazmış. Obenden daha iyi biliyor :)

ismailsarp 7 yıl önce

estağfirullah @temmuz hocam, sizden öğreneceğimiz çok şey var :)

temmuz 7 yıl önce

Jumper tamamda, söylediğim şekilde sabit disk güç ve veri kablolarının durumunu mutlaka kontrol et (Çıkar yeniden tak, başka kabloları kullan falan). İsmaillin dediği şekilde başka (ikinci) bir disk varsa onuda mutlaka çıkar (Sonra duruma göre tekrar takılabilir).

temmuz 7 yıl önce

Birde BIOS default demiştim..