HTTP Error 404. The requested resource is not found.

ahmetyildiz (61) 10 yıl önce sordu

Sitelerden  birine girmek istediğimde HTTP Error 404. The requested resource is not found. diye bir sayfa açılıyor. HTTP Error 404. The requested resource is not found. ne demek, sorun benim bilgisayarımda mı?

Toplam 2 cevap


hakan (15428) 10 yıl önce cevapladı

HTTP Error 404. The requested resource is not found. hatası sunucu tarflı bir hatadır. Yani sorun sizde değil bağlanmak istediğiniz web sitesinde demektir. 

Elbette başka siteler açılıyor sadece spesifik bir site açılmıyorsa. 

Tüm sitelerde bu mesaj varsa  Proxy ya da vpn kullanıyorsunuz demektir ve bunlarda sorun var demektir.  Şunlardan birini kullanıyorsanız sorun bu programlarda da olabilir:


Hotspot shield,

UltraSurf
Surf Anonymous Free
ChrisPC Free Anonymous Proxy
ExPat Shield
TunnelBear
Freegate Professional
Spotflux
ZenMate

HTTP Error 404. The requested resource is not found. hatasının anlamı erişmek istediğiniz sayfa veya sunucudan kaldırılmış silinmiş veya sunucuda geçici bir hata var demektir.

murat (12547) 2 yıl önce cevapladı

Bir web sitesindeki sayfa kaldırıldığında da karşınıza HTTP Error 404. The requested resource is not found hatası gelebilir.  Mesela diyelimki uzmanim.net/haber diye bir sayfa var. Daha sonra site sahibi sitedeki /haber sayfasını yayından kaldırıyor.

Siz haber sayfasına erişmek istediğinizde (favorilere eklemişsiniz diyelim)  o zaman karşınıza HTTP Error 404. The requested resource is not found hatası çıkıyor.

Google'ın kendi sitesinde bile böyle bir durum vardı bir zamanlar. Webmasterlar zaman zaman sitede yenilikler değişiklikler yapıyor o zaman HTTP Error 404. The requested resource is not found hatası alınabiliyor.

Her sitede HTTP Error 404. The requested resource is not found hatası alıyorsa;

  • Modem kapatılıp açılmalı
  • Bilgisayar yeniden başlatılmalı
  • Varsa VPN yazılımı kapatılmalı. VPN çökerse bu hata alınabilir.
  • Proxy kullanılıyorsa proxy kapatılmalı. Chrome tarayıcısında adres satırına chrome://settings/?search=proxy yazın. Buradan Bilgisayarınızın proxy ayarını açın seçeneğine tıklayın."Otomatik Ara Sunucu (Proxy) kapalı konuma getirin.
  • Bilgisayarda özel DNS kullanılıyorsa DNS değiştirilmeli.
  • Sorun devam ediyorsa son ihtimal olaral ADSL modem sıfırlanmalı.

Tüm bunlar yapıldı sorun devam ediyorsa o zaman Internet servis sağlayıcı aranmalı. Sorun internet servis sağlayıcıdan kaynaklanıyor da olabilir.