Laptopumda video izlerken sürekli donuyor ve takılmalar oluyor, ne yapmalıyım?

yaclo (1) 6 yıl önce sordu

Merhaba benim laptopumda film, video izlerken sürekli takılıyor ve dolmasını beklemek zorunda kalıyorum. Çabuk ilerlemiyor, ne yapmalıyım?

Toplam 2 cevap


temmuz (12505) 6 yıl önce cevapladı

Ne zamandan beri bu problemleri yaşıyorsun? Eğer sonradan oluştuysa problemlerin, sistem geri yüklemesi yaparak PC'yi problemler öncesi bir zamana geri alabilirsin:

Sistem Geri Yükleme nedir, nasıl yapılır? (tıkla)

Eğer bu çözüm yeterli olmazsa veya uygulanamazsa alttaki PC bakım ve problem çözüm yollarını denersin:

Windows işletim sistemlerinde hatalar nasıl düzeltilir, problemler nasıl çözülür (Sorun giderme), bakım nasıl yapılır? (tıkla)

Ayrıca video oynanabilirliliği ve performansı için sistemine bir codec yazılımı yükleyebilirsin:

K-Lite Mega Codec Pack (tıkla)

Üsttekiler uygulandığında problemlerin ortadan kalkması gerekir. Aksi halde donanım problemleri düşünülür ve/veya PC'ye format çekerek problemlerin giderilmesi yoluna gidilir.

ardavarol (3) 6 yıl önce cevapladı

merhaba bilgisayarınızın özelliklerini yazarsanız daha çok yardımcı olabilir fakat sisteminiz çok düşük parçalardan oluşuyorsa kasmasını bekleyin çünkü yeni nesil siteleri açmakta baya zorlanır.sadece parçalar değil işletim sistemide biraz etkendir.

1-) flash player güncellemenizi öneriyorum büyük bir ihtimal etken budur sisteminiz gayet iyi ise 

2-) olmaz ise sisteminizde boşta duran işlemleri kapatın bilgisayarınız bir nebze bile olsa hızlanır ve birazda videolarda v.b şeylerde kasma gider.

3-)kablosuz ağ kullanıyorsanız WLAN Optimizer programını kullanabilirsiniz bu program bir çok şeye faydalı oluyor internete girerken internette oyun oynarken canlı yayın yaparken kasmaları ve donmaları engelliyor