Laptopun ekran rengi bozuk

lufenolsn (3) 5 yıl önce sordu

Merhaba laptobumun ekranı böyle renkler bozuk.lcd ekran mı yoksa kablosu mu bozuk çözemedim. Lcd kablosunu çıkarıp taktım kusura bakmayın adını tam bilmiyorum düzelmedi.yeni kablo alıcam ama ya ekran bozuksa nasıl anlarım teşekkürler( driver sildm tekrar yükledm,bios ta aynı renk bozuk,arkadaşıma ss attığımda onda normal gözüküyor)

https://ibb.co/xXQYBQJ
https://ibb.co/VxLTRy5
https://ibb.co/0GCz4Bh
https://ibb.co/tsFKy2Y

darkcrak 5 yıl önce

Daha önce var mıydı bu sorun ne zaman oldu

lufenolsn 5 yıl önce

Dün başladı bu sorun

Toplam 1 cevap


alattin (16999) 5 yıl önce cevapladı

Laptop'a bağlı ayrı bir harici ekran mı kullanıyorsun? (LCD kablosunu çıkarıp taktım demişsin, ama yolladığın fotoğraflar laptop ekranı gibi görünüyor?) Yolladığın resimlere bakarak bunun bir sürücü sorunu olmadığını söyleyebilirim. Sorunun ekran kartı, ekran veya harici ekran kullanıyorssan bağlantı kablosundan birinde olmalı. 

Bunu anlamanın tek yolu da her bir parçayı test etmek.  Laptop'u harisi bir kablo ile televizyona veya başka bir ekrana takmayı denemelisin. Eğer renkler normalse  ekran kartında bir sorun yok demektir.

Ekran görüntüsü aldığında düzgün görünüyor olması seni aldatmasın. Ekran görüntüsü almanın ekran ve ekran kartı ile bir ilgisi yok. İşletim sistemi o anki görüntüsü ekrana değil, bir dosyaya yazıyor sadece.  

Resimlere tekrardan baktım. Laptop ekranının alt bölümle (klavyenin olduğu bölüm) bağlantısını sağlayan kablolarda ezilme, kopmada olmuş olabilir. 

Sonuç olarak servis yolu görünüyor gibi.

lufenolsn 5 yıl önce

Hayır harici ekran kullanmıyorum.laptopun içini açarak kendm çıkarıp taktım kabloyu yani ekranın arkasında ki kablo umarım kablodan bozuktur. Lcd ekran bozuk olsaydı böylemi olurdu onu çözemedim ekran kartından değil ona eminim

alattin 5 yıl önce

@lufenolsn o zaman buyuk ihtimalle bağlantı kablosunda ezilme, kopma olmuş olabilir. Yerine iyice oturttuğundan emin misin? Tekrar kontrol ettin mi?

lufenolsn 5 yıl önce

@alattin sadece anaka takılı olan kısmını çıkarıp takmadım bugün onu denicem . Sıkışma vardı kabloda ezilmiş büyük ihtimal teşekkür ederim

alattin 5 yıl önce

@lufenolsn inşallah sorunun çözülür, kolay gelsin.