Leptopum normal çalışırken bir anda sanki elektrikler kesilmiş gibi oluyor

mat7 (341) 4 yıl önce sordu

İki oluyor leptopum normal çalışırken bir anda sanki elektrikler kesilmiş gibi oluyor. Yani elektriği kesiliyor. Ve hem bilgisayarın çalıştığına dair ışığı, hem elektrik yada şarjı olduğunu belirten ışıkları yanıp sönüyor. Bu durumda bende hemen bilgisayarı kapatıyorum. Biraz bekliyorum sonra açıyorum, sorun gidiyor.

Bunun sebebi ne olabilir sizce ?

Toplam 3 cevap


hydra (3802) 4 yıl önce cevapladı

Sanki bana voltaj dalgalanması gibi geliyor bilemedim. Laptop şarjda değilken oluyor mu ?

mat7 4 yıl önce

Leptopumun bataryası şarj olmuyor. ve 7 yıllık . Değiştirmem gerek . Elektrik dagası olduğunu sanmıyorum. Öyle olsa evin diğer elektrikli eşyalarından anlardım. @hydra (576)

hydra 4 yıl önce

Değiştir, bu zamana kadar 7 yıl dayanması

hydra 4 yıl önce

yine iyi dayanmış

mat7 4 yıl önce

Değiştireceğimde kople yani bilgisayarı değiştirmeye niyetim var . Bu yüzden bataryayıda idare ediyorum. Ve evet çok iyi dayandı, gerçekten çok iyi çıktı bilgisayarım... Şuan anki bilgisayarların modellerinide çok beğenmiyorum . Bakalım nereye kadar gideceğiz :) . @hydra (576)

hydra 4 yıl önce

Şuan ki laptobun modeli nedir ? merak ettim @mat7

mat7 4 yıl önce

Acer ASPİRE 5742G @hydra (576)

murat (12492) 4 yıl önce cevapladı

Laptop bataryasında sorun varsa ve anlık elektrik gelip gitmeleri oluyorsa  bahsettiğin şey olabilir.  Laptop eski bir laptop mu?

mat7 4 yıl önce

7 yıllık. Ve bataryam artık şarj olmuyor değişmesi gerekiyor :( @murat (10389)

murat 4 yıl önce

@mat7 bataryasını çıkartıp doğrudan prize takılı kullanmanı öneririm.

mat7 4 yıl önce

Fakat öyle yaparsam da elektrikler kesildiğinde aniden biligisyar kapanacak ve bu durum bilgisayar için tehlikii olacak . @murat (10391)

murat 4 yıl önce

@mat7 zaten batarya şuan işlevini yerine getirmiyor. Zaten sorun çıkardığı için kapatıyormuşsun. Bataryayı sökmek daha mantıklı.

darkcrak (5170) 4 yıl önce cevapladı

Bilgisayarının bataryasını çıkart ve şarj aletini de çıkart bilgisayarın açma tuşuna basılı dur 1 dakka sonra bas bırak 15 defa en son bilgisayarının bataryasını tak ve şarj aletini tak sonra açmayı dene sorunun düzelecektir eminim

mat7 4 yıl önce

ilginç bir yöntem , Bilgisayarda hiç elektrik olmayacak . Bu nasıl işe yarayacak? Açıkçası saçma geldii ? Açıklarmısınız riica etsem ? Ayrıca bu sorunu her zaman yaşamıyorum . iki oldu bu durum düzeldiği anlamam için beklemem gerek. @darkcrak (2519)