Mediaget nedir? Mediaget programını kaldırmalı mıyım?

murat (12517) 8 yıl önce sordu

Mediaget nedir?

Mediaget faydalı bir program mı?

Mediaget virüs mü?

Mediaget programını kaldırmalı mıyım?

Toplam 3 cevap


murat (12517) 8 yıl önce cevapladı

Mediaget nedir?

Mediaget bir tür indirme programıdır. Mediaget özellikle film, mp3 gibi dosyaları indirmek, aramak için kullanılan bir programdır.

Masaüstünde Mediaget simgesi var. Bu programı ben kurmadım nerden geldi?

Mediaget her ne kadar faydalı bir program gibi görünse de kullanıcıların dikkatsizliğinden yararlanarak bilgisayara kurulan programlardan biridir.

Özellikle güvenilmeyen indirme istelerinde, oyun, film, program indirmek istediğinizde karşınıza çıkan "Download", "Şimdi indir", "İndir" gibi simgeler ile indirilen bir tür istenmeyen programdır. Eğer Mediaget  programını siz yüklemediyseniz başka bir program ile birlikte otomatik yüklenmiş demektir.

Mediaget programını kaldırmalı mıyım?

Mediaget programını siz yüklemediyseniz kaldırmalısınız. Bilinçi bir şekilde yüklenmeyen programlar postansiyel olarak istenmeyen programlardır. Bu sebepten kaldırılmalıdır.

Mediaget nasıl kaldırılır?

Mediaget kaldırmak için şu adımları izleyin

  1. Denetim Masası > Program ve özelliklere gidin.
  2. Yüklü programlarda Mediaget uygulamasını bulun.
  3. Mediaget uygulamasını sağ tuşla tıklayın ve kaldır'ı seçin.

Ayrıca Mediaget uygulaması tarayıcınıza eklenti yüklemiş olabilir. Bu eklentiyi silmek için de tarayıcınızı sıfırlamanızda fayda var: Tarayıcı nasıl sıfırlanır?

Mediaget faydalı bir program mı?

Mediaget açıkcası kullanıcılar tarafından beğenilen bir uygulama değil. Benim de şahsi fikrim bu yönde. Kaldırmanızda fayda görüyorum.

Mediaget virüs mü?

Mediaget virüs değil. Fakat istenmeyen program. Yani sizin bilginiz dışında yüklenen ve size bir faydası olmayacak bir program. Bu sebepten Mediaget kaldırma işlemini yapmanızda fayda var. Bilgisayarınızda yüklü olan uygulamalar bilgisayarınızı yavaşlatır. Eğer bir programı kullanmıyorsanız kaldırmalısınız.

selimcikim (1) 8 yıl önce cevapladı

Mediaget programını kaldırmama rağmen her dosya indirdiğimde karşıma çıkmakta ve kendisini kurmadan herhangi bir veri indirmeyeceğimi söylemekte ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkür ediyorum.

forjest (101) 8 yıl önce cevapladı

Kaldırılamayan programlar hakkında:

Bazen sistemlerden programlar kaldırılsada programların yapısı,uninstall (Kaldırma dosyası)'nın hatalı oluşturulmuş olması genellikle beta,alpha uygulamalarında çıkan hatalı yapılar bug'lar ve işlevleri vb.özelliklerinden ötürü sistemlerde kalıntılar,dizinler,arka planda çalışan hizmetlere kadar sistemden kalkmazlar kaldırılmada sorun çıkarırlar.Uygulamaları kaldırma öncesinde programın çalışmadığından emin olmak,çalışıyor ise,kaldırmadan evvel programı kapatmak kaldırma işleminde kök dizinlerin,dll,registry girdilerininde sistemden tam anlamıyla kalkmasını sağlayarak olası hata risklerinide absorbe edecektir.

Kaldırılması inatçı ve sorun yaratan uygulamalara yönelik,program tavsiyesi:

Son zamanlarda popüler olarak bir çok kullanıcı tarafından tercih edilen ileri düzey güçlü kaldırma aracı olan IOBit Uninstaller programını yükleyerek sisteminizden,program kaldırma işlemlerini bu uygulamayı kullanarak yaparsanız eğer,kaldırılacak olan programa ait,sağda solda bıraktığı izler,programlara ait olan ayar dosyaları,Localappdata,appdata,reg girdileri,kök dizinleride sistemden ana dosyalarla beraber tamamen kaldıracağından sorun yaşatmayacaktır sizede tavsiyem bu uygulama ile adı geçen media get'i sisteminizden tamamen kaldırabilirsiniz.Öyle zannediyorumki mediaget'i tekrar yükleyerek IOBit uninstaller'ın üzerinden kaldırmayı denemeniz sorununuza çözüm olacağı kanısındayım kendimde uzun süredir kullanmaktayım kolay gelsin saygılarımla.

IOBit Uninstaller Hakkında Detaylı Bilgi

Üretici firmanın anasayfası