Mouse'a virüs bulaşabilir mi ya da USB soketine?

Anonim (156) 3 yıl önce sordu

Gecen gun bir mail geldi bakmak icin maili actim ve sildim 1-2 saat sonra bilgisayarda bir anormallik olmaya basladi sanki bilgisayarimi baska biri yonetiyormus gibi tuslara basiyormus gibi davranmaya basladi baktim virus taramasi yaptim trojan virusu tespit edildi temizledim ve format attim(2-3 kere hemde) fakat hicbir etki etmedi hala daha birinin kontrolundeymis gibi devam ediyor kafayi siyirmama az kaldi lutfen yardim et abi bilgisayarim laptop ve laptop klavyesi kullaniyorum,ve sence mouse usbsi sarj soketine bulasmis olabilme durumu var mi virusun ?

Toplam 1 cevap


murat (12492) 3 yıl önce cevapladı

Bilgisayar Mouse, Klavye gibi birimlerine virüs bulaşmaz. USB soketine de virüs bulaşmaz.  Bilgisayar donanımlarına RAM, İşlemci, Ekran kartı gibi donanım birimlerine virüs bulaşamaz.

Virüs sadece HDD, SSD gibi sabit veya taşınabilir belleklerdeki dosya sistemine ait yapıya ya da dosyalara virüs bulaşabilir.

Virüslerde normal  programlar gibi yazılımdır ve yapabildikleri şeyler kısıtlıdır.

Bilgisyarında bir donanım sorunu olabilir. Klavyen ya da Mouse arızalanmış olabilir.

Eğer formatı düzgün attıysan bilgisayarda virüs veya trojan varsa silinmiştir.  Ben maile bakmanla olayın bir alakası olmadığını sadece denk geldiğini düşünüyorum.  Bir arkadaşından klavye ve mouse temin et ve onunla bilgisayarını bir test et.